* Internationale solidariteitsdag met Palestina

Zondag 29 november

Door A.Holemans: www.denaisgazet.be

 Wij waren erbij.

Ondanks de natte koude wind en de klimaatacties elders in het land is er toch aardig wat volk komen opdagen. Sommigen zijn zelfs van de ene naar de andere actie gehold.

Opvallend waren de toespraken van Sarah el Massaoudi en Yassine Boubout die “to the point” waren, en waarin er met de vinger naar de juiste oorzaken en veroorzakers van het geweld in Palestina gewezen werd.

De eisen waren duidelijk:

- Stop de Zionistische bezetting en kolonisatie van heel Palestina

- Volledige steun voor het Palestijnse verzet (tegen de Israëlische bezetting)

- Vrijheid voor Palestijnse gevangenen

- Terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

- Stop de medeplichtigheid van de internationale gemeenschap door haar stilte

- Steun voor de BDS (boycot-desinvesteringen- sancties) campagne tegen Israël

 

Ontroerende momenten toen Yasmine, Samira en Nadia, de namen lazen van de jonge slachtoffers van het bezetters- geweld die in de laatste weken gedood werden.

De lijst was lang!

Voor hen werd een minuut stilte gehouden.

De middag werd vlot aaneengepraat door Raluca Rosu.

De toestand van- en het koloniale geweld tegen het Palestijnse volk is een beetje op de achtergrond gesukkeld door de recente gebeurtenissen wereldwijd.

Het is hoog tijd dat het terug onder de aandacht gebracht wordt.

Het Palestijnse volk lijdt!

NAIS

Lees ook: verslag en foto's van Karina Brys/ De Wereld Morgen Be: http://www.dewereldmorgen.be/foto-reportage/2015/11/29/actiedag-solidariteit-met-palestina

 

Actiedag solidariteit met Palestina

Karina Brys

Antwerp for Palestine organiseerde zondag op het Antwerpse De Coninckplein een actie naar aanleiding van de internationale solidariteitsdag. Een dag uitgeroepen door de VN. De actievoerders - enkele honderden Antwerpenaars - protesteerden tegen de doden en gewonden die er de afgelopen twee maanden zijn gevallen. Ze riepen de namen en de leeftijd af van de slachtoffers.

De actie kaderde in de internationale oproep van de Palestinian Youth Movement om op 29 november - door de VN uitgeroepen als dag van internationale solidariteit met het Palestijnse volk - solidariteit te tonen met de Palestijnse strijd voor hun vrijheid en het einde van de bezetting.