ARRESTATIEBEVEL UITGEVAARDIGD VOOR AMY GOODMAN- CODY HALL GEARRESTEERD: STANDING ROCK BESCHERMT HET SACRALE

 Politie en media in Noord Dakota heeft dieptepunt bereikt met hun –‘pre- burgerrechten tijdperk’ - aanvallen en beschuldigingen.

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/warrant-issued-for-amy-goodman-cody.html

Vertaling door NAIS: www.denaisgazet.be

Breaking News

10 sept. 2016

 

Cannon Ball, Noord Dakota- een arrestatiebevel werd uitgevaardigd voor executive producer Amy Goodman van Democracy Now!. Zij wordt aangeklaagd voor ‘crimineel binnendringen’ op de plaats waar de Native Amerikanen werden aangevallen door gevechtshonden terwijl ze hun begraafplaatsen beschermeden op 3 sept.ll.

 

Cody Hall van het Red Warrior kamp werd verleden nacht gearresteerd voor ‘crimineel binnendringen’ op 3 sept. en op 6 sept. Zaterdag was Hall nog steeds in de gevangeins.

 

De aanklachten tegen Amy Goodman en Cody Hall voor 3 sept.- toen bloeddorstige honden de activisten aanvielen- stelt dat de “demonstranten” door de omheining gebroken waren, de security had aangevallen, en het ‘private’ land binnenkwamen.

 

Amy Goodman zei: “dit is onaanvaardbare schending van de persvrijheid. Ik deed mijn werk als verslaggever terwijl de pijplijn bewakers hun honden loslieten op de Native Amerikaanse activisten en hen bewerkten met hun pepper spray.”

Goodman is gastvrouw en executive producer van Democracy NOW!

 

Op 6 sept, hebben een Lakota vrouw en een man uit de Amazone zich vastgeketend aan Dakota Acces Pijplijn materieel om de verwoesting van begraafplaatsen te beletten.

 

De aanklacht hier is :schade aan het materieel, beschilderen van het materieel, een platte band, en modder in de brandstofleidingen.

Op 6 sept. werd Cody Hall geïdentificeert terwijl hij zich tot de aanwezigen richtte.

Cody Hall werd vorige nacht op de snelweg tussen Bismarck en het kamp gearresteerd.

 

Amy Goodman werd aangeklaagd voor: binnendringen met misdadige bedoelingen, wangedrag B.

Cody Hall werd aangeklaagd met binnendringen met misdadige bedoeling en wangedrag A en B.

De leidende onderzoeksrechercheur is ‘special agent’ bij het ‘Bureau of Criminal Investigation’ voor Noord Dakota.

 

De aanklacht stelt dat vido’s mogen gebruikt worden als bewijs tegen Amy Goodman en Hall - haar eigen video’s nota bene.

Ondertussen wordt iedereen die langs de wegversperring ten zuiden van Mandan passeert gefotografeerd en geprofileerd door de politie.

 

Censored News lezers heb