Israëlische aannemers aan de Arizona grens: Elbit en G4S

G4S staat wereldwijd bekend voor folteringen, mishandelingen van gevangenen en opsluiten van Palestijnse kinderen.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/05/israeli-apartheid-contractors-on.html

Vertaald met toelating van Brenda Norrell door NAIS: www.denaisgazet.be

De Israëlische Apartheid aannemer Elbit Systems kreeg het VS grenscontract van de VS staatsveiligheid.

Elbit heeft nu de Tohono O’odham begraafplaatsen ine de soevereine Tohono O’odham natie als doelwit gekozen voor zijn spionnentorens.

Gu-Vo District had NEEN gezegd!

Elbit systems is een van de twee corporaties die verantwoordelijk zijn voor de Apartheid beveiligiging en schendingen in Palestina. De andere is G4S. Samen zitten ze nu aan de Arizona grens.

 

Ofelia Rivas, O’odham (foto links), die woont aan de grens van de Tohono O’odham Nation zei: “Het is ronduit schandalig dat de VS regering in mijn thuisland en wereldwijd kan doorgaan met zijn historische genocide op inheemse volken.”

 

G4S, de grote schender van mensenrechten wereldwijd, die bekend staat voor de mishandelingen in hun gevangenissen, heeft Wackenhut Transport in de VS aangekocht.

Nu glijden de G4S bussen als slangen langs de Arizona grens, waar ze met hun VS contract winsten maken door immigranten te transporteren en gevangen te houden. Het G4S hoofdkwartier bevindt zich in London, Engeland.

The bus of human rights abuser Wackenhut at Three Points, Arizona,
before Wackenhut was purchased by global human rights abuser G4S.
The London based corporation G4S now profiteers with the US
contract to detain and transport migrants on the Arizona border.

 

Zowel Elbit en G4S zijn wereldwijd berucht voor hun mensenrechtenschendingen. Dus wat doen die twee Apartheid aannemers nu aan de VS grens in Arizona?

 

Eerder werd Wackenhut al opgesplitst in twee bedrijven om maximum winst te halen uit miserie.

Wackenhut werd opgesplitst in Wackenhut Transportation, en GEO private gevangenissen die profiteren van gevangen migrantendollars.

Wackenhut heeft ook eens de beveiliging rond Peabody Coal in Black Mesa in de Navajo Nation gekregen.

 

Lees meer over G4S folteringen en de gevangenschap van Palestijnse kinderen: http://g4sfacts.org/

Elbit Systems houdt Tohono O’odham begraafplaatsen in het vizier met hun controletorens.

Tohono O’odham in het Gu-Vo district reageerden in een verklaring: “Het Gu-Vo district verzet zich tegen deze torensites om de culturele sites op de sacrale berg die nu Ajo Mountain Range genoemd wordt te beschermen. Op de berg liggen de menselijke resten van ons volk en zijn er plaatsen waar wij onze culturele ceremoniën beoefenen (medicijnenbundels). De berg herbergt ook de ceremoniële herten, bighorn schapen en bergschildpadden die beschermd worden onder de wet op bedreigde diersoorten”.

Lees meer (Engels): US Elbit spy towers Target Tohono O’odham with 15 new spy towers: http://bsnorrell.blogspot.com/2015/09/us-israeli-pact-targets-traditional.html

Lees meer over het $145 miljoen grensbeveiligingscontract in Reuters: http://www.reuters.com/article/us-elbitsystems-arizona-contract-idUSBREA2104K20140302