De Wever wil geen dialoog en geen verzoening, en hij geeft geen zak om Borgerhout

Door Thomas Decreus: De Wereld Morgen/be

 

Bart De Wever is geen burgemeester van Antwerpen. Hij is een partijvoorzitter die Antwerpse wijken gebruikt en misbruikt om zichzelf in de politieke markt te zetten. En dat is de meest cynische politiek die denkbaar is.

 

Gisteren was burgemeester De Wever uitgenodigd op een vergadering van buurtbewoners en wijkorganisaties om te praten over de recente problemen tussen enkele jongeren en de politie in Borgerhout. De Wever weigerde op de uitnodiging in te gaan. Naar eigen zeggen wou hij niet deelnemen aan een mediacircus en de zaken in alle seriniteit afhandelen. Vreemd, want De Wever is anders niet bepaald schuw van een televisiecamera. En op de plaats van de vergadering stond welgeteld één televisieploeg, namelijk die van de VRT-nieuwsdienst. De journalist van de VRT zei daarover in zijn verslag: “De Wever spreekt van een mediacircus maar ik ben de enige aanwezige journalist en ik mag niet binnen want ze willen geen media bij het overleg.”

Lees meer over BDW's:

--- War on Drugs

--- Treiteren

--- Muyters

--- Cynisch

Lees het volledige artikel van Thomas Decreus hier:

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/06/30/de-wever-wil-geen-dialoog-en-geen-verzoening-en-hij-geeft-geen-zak-om-borgerhout

BDW Master in absenteïsme!

F