* Net zo misselijk als 36 jaar geleden

Net een paar nummers HARO ,”maandblad van de konservatieve revolutie” uit 1979 doorgenomen.

Mijn maag keert zich net zo om zoals 36 jaar geleden toen ik het voor ’t eerst onder ogen kreeg.

Uitgever: Xavier Buisseret.

Ha, zullen we hém even onder de loep nemen?

In Wikipedia vinden wij:

 

Xavier E. Buisseret (Eernegem, 5 januari 1941) is een Belgisch Vlaamsgezind politicus. Als zodanig was hij volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Blok.

Levensloop

Buisseret, taxichauffeur van beroep, was vanaf de jaren zestig actief in de extreemrechtse VMO. Toen in 1970 FDF-lid Jacques Georgin overleed ten gevolge van een incident tussen VMO-leden en een FDF-plakploeg werd de organisatie ontbonden. Even later werd ze heropgericht door Bert Eriksson, Buisseret en Siegfried Verbeke. Buisseret behoorde tot het VMO-commando dat in 1973 het stoffelijk overschot van de Vlaams Nationalistische priester Cyriel Verschaeve clandestien van Oostenrijk naar Vlaanderen overbracht. Van april 1974 tot oktober 1977 nam hij de leiding van de VMO waar. Daarna verliet hij de organisatie.

Tussen 1977 en 1980 gaf Buisseret samen met Siegfried Verbeke en Roeland Raes het maandblad Haro uit.

Kort na de oprichting van het Vlaams Blok in 1978 werd hij hiervan de propagandaleider. Van 1991 tot 1997 zetelde hij in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor de partij in het arrondissement Antwerpen.

In 1997 werd Buisseret veroordeeld voor aantastelijkheden omdat hij twee minderjarige meisjes had benaderd in het partijsecretariaat. Hij werd voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet, en nam ontslag als parlementslid. Zijn opvolger als volksvertegenwoordiger werd Luc Sevenhans.

In 2008 werd Buisseret opnieuw politiek actief in de lokale afdeling van het Vlaams Belang in Wachtebeke. Sinds september 2008 zetelt hij als effectief lid voor de fractie Vlaams Belang in de milieuadviesraad van Wachtebeke.

 

Ik kan me er onmogelijk toe brengen enkele fragementen uit het maandblad af te drukken. Het is me nog steeds té gortig!

Echter, een blik op de pagina Haro Boekdienst spreekt boekdelen!

En wat het helemaal erg maakt is dat het wezen nog steeds ‘alive and kicking is”.

Maar dan.....wij ook!