Home » Agenda Activiteiten

Nick Cave, speel niet mee met Apartheid

Door Antwerp For Palestine (doorgestuurd door Carmen Mieke Mus)

Vrijdag 13 oktober 2017

Van 17 tot 19 uur

Schijnpoortweg

                                  2060 Antwerpen

NickCave.jpg

vrijdag 13 oktober 2017 - 17:00 - tegenover Sportpaleis

Op 13 oktober treedt Nick Cave op in het Antwerpse Sportpaleis.
Op 19 en 20 november doet hij hetzelfde in Tel Aviv, Israël.

Als beweging die solidair is met het Palestijnse volk zijn wij niet akkoord met zijn beslissing om op te treden in Israël.
Binnen het kader van de culturele boycot vragen we hem dan ook om deze optredens te annuleren en zich aan te sluiten bij de internationale BDS campagne.
Binnen de boycot-campagne is er – naast de economische & academische – ook een culturele tak. Net zoals bij het Apartheidsregime in Zuid-Afrika willen we kunstenaars wereldwijd overtuigen om niet actief te zijn in Israël, niet op podia, niet in tentoonstellingen of bij conferenties. Dit zolang Israël het internationaal recht niet respecteert en geen einde stelt aan de koloniale onderdrukking van het Palestijnse volk.
De culturele boycot houdt in om niet deel uit te maken van het culturele leven in Israël én waarbij we niet samenwerken met Israëlische kunstenaars die wereldwijd toeren als culturele ambassadeurs van Israël.

In de zomer van 2014 tijdens de massabombardementen op Gaza, waarbij meer dan 2000 Palestijnse slachtoffers vielen, toonde Nick Cave zijn solidariteit met activisten in Groot-Brittannië die demonstreerden aan de fabriek van Elbit, Israël´s grootste wapenfabrikant. Ook ondertekende hij destijds een oproep tot het instellen van een militair embargo tegen Israël, tezamen met mensen als Alice Walker, Noam Chomsky en Richard Falk, die onlangs op Manifiesta zijn steun voor de BDS (boycot, desinvestering & sanctie) ondersteunde.
Daarom vragen we hem nu niet te vergeten dat het Palestijnse volk nog steeds steun nodig heeft en dat hij – door te gaan optreden in Tel Aviv – het tegengestelde doet van waar hij een aantal jaren geleden voor stond.

Deze actie valt binnen het kader van een Europees gecoordineerde campagne waarin we proberen om Nick Cave te overtuigen zijn concerten in Tel Aviv te annuleren.

21 - 22 oktober 2017 Socialisme 2017- ideeën om de wereld te veranderen- Brussel

soc2017widget-1.png

Socialisme 2017 vindt plaats op
21 en 22 oktober
in Cultuurcentrum De Kriekelaar
Gaillatstraat 86, Schaarbeek. Gemakkelijk bereikbaar van het Noordstation.
Inkom voor een volledig weekend: 15/8 euro in voorverkoop (loontrekkende/sociaal tarief).
Aan de deur: 20/12 euro.
Inkom voor één dag: 10/5 euro in voorverkoop (loontrekkende/sociaal tarief).
Aan de deur: 5/8 euro.
Schaf je voorverkoopkaart nu al aan door te storten op BE69 0012 2603 9378 met vermelding ‘Socialisme 2017’ en je kaart ligt dan klaar aan het onthaal.

Lees meer hier: veranderenhttps://www.denaisgazet.be/activisme/2017/socialisme-2017-ideeeen-om-de-wereld-te-veranderen

 


stopTheoTrumpFrancken.jpg

Donderdag 26 oktober 2017

Protest tegen Theo Trump Francken bij zijn bezoek aan A'pen!

Georganiseerd door Actief Linkse Sudenten & scholieren

De Coninckplein, 2000 Antwerpen

van 17,30 uur