Home » Agenda Activiteiten

Vrede.jpg

Hang de vredesvlag op de Internationale Dag van de Vrede!

Donderdag 21 september 2017

Org.Vrede.be

Hang op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, de vredesvlag!

Elk jaar roepen we op om deze dag in de kijker te zetten door de vredesvlag te laten wapperen. Dit jaar leggen we de focus in België op kernwapens.

Waarom?

Op 7 juli 2017 aanvaardden de VN in New York een internationaal verdrag dat kernwapens verbiedt. 72 jaar nadat de wereld tot tweemaal toe getuige was van de immense destructie die dit massavernietigingswapen aanricht, is er nu een begin gemaakt aan de uitbanning ervan. Dit is niet minder dan een historische stap!

122 staten stemden tijdens de onderhandelingen in New York (van 15 juni tot 7 juli 2017) voor het verdrag. België, alle andere NAVO-lidstaten en de kernwapenstaten boycotten de onderhandelingen en weigeren vooralsnog het nieuwe verdrag te tekenen. Het VN-kernwapenverbod zal niet leiden tot de onmiddellijke eliminatie van alle kernwapens in de wereld (en België), maar verhoogt de druk op de kernwapenstaten om werk te maken van ontwapening en op financiële instellingen om niet langer in kernwapenproductie te investeren. De spanningen tussen Noord-Korea en de VS tonen het enorme potentiële gevaar van deze massavernietigingswapens en het belang om onze wereld zo vlug mogelijk kernwapenvrij te maken.

Het is daarom belangrijk dat Belgische steden, gemeenten en burgers een signaal geven: ook wij willen een verbod op kernwapens!

Verbod op kernwapens, nu!

Vlag kopen?

We verkopen fietsvlaggetjes met de opdruk 'Peace' (10cm x 15cm), normaal formaat vlaggen met de opdruk 'Peace' (1.5m x 1m) en mastvlaggen met de opdruk 'Vrede' (3m x 2m). Plaats hier je bestelling.


Rosa.png

28 september 2017

MIJN LICHAAM - MIJN KEUZE - MIJN VRIJHEID


Brul en betoog mee met ROSA
op de Europese actiedag voor toegang tot abortus.


De ROSA-campagne roept, samen met andere Belgische en Europese vrouwenorganisaties, op tot actie op 28 september. Kom mee op straat, in solidariteit met de strijd in Spanje, Polen, Ierland en de VS, voor vrouwenrechten, het recht tot zelfbeschikking over ons lichaam, het recht op abortus en het recht op gezondheid.
De actie vindt plaats 28 september om 17u30 aan het Jubelpark in Brussel. Met ROSA-Antwerpen spreken we af aan station Antwerpen-Centraal om 16u20 om samen de trein te nemen.


Waarom verdedigen we met ROSA een pro-choice programma?

We willen niet alleen een succes maken van de 28ste door een grote aanwezigheid, maar ook met eisen naar buiten komen die de toegang tot abortus eens en voor altijd kunnen verzilveren.

Daarvoor is het nodig is om de strijd voor het recht op abortus te verbinden aan de strijd tegen het besparingsbeleid en voor publieke investeringen die een echte keuze mogelijk maken om wel of geen kinderen te hebben zonder dat dit tot financiële problemen leidt.

Hoe kan ik ROSA contacteren? Waar kan ik ROSA volgen?
Wil je ons wat beter leren kennen, dat kan altijd door eens te snuisteren op https://nl.campagnerosa.be/

of https://www.facebook.com/campagneROSA/

 

Had je graag onze brochure? Een idee over een campagne tegen seksisme?
Mail of bel gerust naar rosa.antwerpen@hotmail.com

of 0486 97 27 68


Zaterdag 30 september

In 'Werkhuys'

Zegelstraat 13

2140 Borgerhout

van 15 uur tot 22uur

Infomoment Antwerp for Palestine

Antwerp for Palestine bestaat inmiddels drie jaar!

In de voorbije jaren organiseerden wij verschillende betogingen, acties, activiteiten en zetten wij ons in om de bewustmaking rond de situatie in Palestina te vergroten. Die situatie, is ondanks de weinige berichtgeving in de mainstream media, nog steeds erg schrijnend en mensonwaardig. Daarom organiseren wij op zaterdag 30 september een infomoment in 't Werkhuys in Borgerhout. De middag bestaat uit drie luiken:

1) Kennismaking met onze werking:
Antwerp for Palestine in vogelvlucht + ledenwerving

2) Overzicht 2018: een jaar dat een aantal belangrijke data mankeert voor Palestina.

3) Informele babbel met een tas koffie of thee

Wij hopen dat jullie talrijk aanwezig zijn!

Antwerp for Palestine
Gratis toegang


Info mailto:americalatina@intal.be

 

- Zaterdag 7 oktober- Brussel

Herdenkingsactiviteit 50 jaar moord op Che

Vaartkapoen, Brussel

start 18,30u

- Maandag 9 oktober- Antwerpen

Herdenkingsactiviteit 50 jaar moord op Che

Bolivarplaats, Antwerpen

Start 19 uur


Dinsdag 10 oktober 2017-09-01

Film met praatcafé

“Cuba, een hangende zaak?”

Filmzaal Klappei

Om de actie en campagne tegen de blokkade kracht bij te zetten  vertonen wij samen met de Coördinatie tegen de blokkade op 10 oktober, “Cuba, een hangende zaak ?” met inleiding en nagesprek in Filmzaal Klappei te 19 u. 30, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen.

Hou deze avond alvast vrij.

Ook voor een drankje en een hapje wordt gezorgd.


stopTheoTrumpFrancken.jpg

Donderdag 26 oktober 2017

Protest tegen Theo Trump Francken bij zijn bezoek aan A'pen!

Georganiseerd door Actief Linkse Sudenten & scholieren

Ossenmarkt, 2000 Antwerpen

van 17 tot 19 uur.