Racistisch politiegeweld in de VS stoppen met massabeweging tegen racisme en armoede

 Individuele wanhoopsdaden verzwakken de beweging

Minstens 136 zwarte mensen zijn in 2016 vermoord door de politie, aldus The Guardian op 7 juli. Bovenop het politiegeweld krijgen zwarten in de VS te maken met torenhoge werkloosheidscijfers, armoede, een gebrek aan toegang tot sociale diensten en een groot aantal gevangenen. Er is nood aan protest en na de meest recente moorden op Alton Sterling en Philando Castile waren er ook acties.

Reactie door Eljeer Hawkins, Socialist Alternative

Jammer genoeg wordt dit protest overschaduwd door de moord op vijf agenten in Dallas. Dergelijke acties zullen niet leiden tot gerechtigheid in de strijd tegen racisme, als dat al de bedoeling was. Het zal enkel leiden tot een versterking van de autoriteiten en verdere militarisering van de staat. Het ondermijnt de mobilisaties van Black Lives Matter. Socialist Alternative zal blijven deelnemen aan de massabetogingen tegen racisme, armoede en politiegeweld en daar voorstellen doen om de beweging te verbreden zodat we overwinningen kunnen boeken.

Alton en Philando

De vijftienjarige Cameron Sterling kon de tranen niet bedwingen toen hij de pers toesprak na de moord op zijn vader. Alto