Zweden- 1 mei- Eén vrouw staat op tegen meer dan 300 Nazis

Uit: MailOnline: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3571113/The-moment-one-brave-woman-stands-300-Nazis-refuses-let-pass-Activist-s-defiant-gesture-fascist-march-Sweden.html

Fotograaf: David Lagerlof

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Dappere vrouw gefotografeerd toen zij zich voor een 300 -man sterke Nazi mars plaatste met gebalde vuist in stil protest!

 

Dit is het moment waarop één dappere vrouw voor de leiders van de Nazis ging staan en haar vuist opstak als teken van verzet!

De foto werd genomen in Borlange, Dalarna, in Midden-Zweden, waar op 1 mei de Nazi organisatie Nordiska motståndsrörelsen (Nordic Resistance Movement) in de straten marcheerden.

Tess Asplund, 42, plaatste zich voor de 300 Nazis die in de straten van Borlange, Sweden marcheerden en bleef een der leiders strak in de ogen kijken tot ze door de politie werd verwijderd

Tess Asplund had deelgenomen aan een tegenbetoging die georganiseerd werd door Dalarna Aiganist Racism, uit protest tegen de Nazi mars.

Ms.Asplund vertelde in de Sociale media dat ze verbaasd was over het ophef dat de foto van haar teweegbracht. “Dat ik met uitgestoken vuist stap is niet nieuw. Dat doe ik altijd tijdens demonstraties.”