DE VERKOOP VAN CANNONBALL RANCH: HET RESULTAAT VAN INTIMIDATIE DOOR BULLEBAKKEN!

Door: Wasté Win Young

Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/cannonball-ranch-sale-resulted-from.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Betreffende de Cannonball Ranch: In 2006 probeerde Bill Edwards alle 7.400 stukken land te veilen.

De Standing Rock Sioux Tribe wou op legale wijze de koop aangaan maar kon de vraagprijs van $5 miljoen niet bijeenkrijgen.

 

In 2013 kochten Dave en Brenda Meyer 10 percelen- hetgeen overeenkomst met 2.365 hectaren -van de Cannonball Ranch voor $3.2 miljoen.

Inbegrepen waren de 439 hectaren waar de US Army Corps het gebruiksrecht op heeft.

De Meyers ondertekenden een gebruiksrecht met Dakota Access Pijplijn (DAPL) dat zou toelaten dat de pijplijn over hun land kon gelegd worden.

Onlangs nog hadden de Meyers aan tribale leden van Standing Rock de toestemming gegeven om het gebied (waar de hondenaanval plaats had) te onderzoeken en de historische kenmerken die belangrijk zijn voor de Oceti Sakowin (Seven Council Fires) in kaart te brengen.

Zodra Energy Transfer Partners/DAPL erachter kwam dat de Meyers tribale leden toestemming gegeven hadden dienden ze een rechtszaak in tegen de Meyers voor miljoenen schade.

 

Toen het nieuws kwam dat de Meyers de Cannonball Ranch voor $100.00 verkocht had aan DAPL, was dat geen verrassing voor mij, ik kende immers de achtergrond.

Het was vreselijk teleurstellend, maar niet onverwacht.

Energy Transfer, Dakota Acces pijplijn, de Army Corps of Engineers zijn bullebakken.

Het Oceti Sakowin kamp en de Red Warrior kampen bevinden zich op ‘Treaty land’, gewaarborgd voor ons door de Fort Laramie verdragen van 1851 en1868.

Land dat nooit afgestaan werd.

Land dat de VS ons afgenomen heeft voor de bouw van dammen langs de Missouri Rivier onder de Pick-Sloan Act. (*)

Land waarnaar verwezen wordt als ‘afgenomen land’, ‘Gestolen land’!

Vandaag heeft het US Army Corps of Engineers jurisdictie op ons land.

Ongeacht wie denkt het land te ‘bezitten’ en of gebruiksrecht hebben- de oorspronkelijke landeigenaren WAREN, ZIJN EN ZULLEN ALTIJD de Oceti Sakowin zijn.

 

 Nota van NAIS

(*) Meer dan 200.000 hectaren op de Standing Rock Indian en Cheyenne River reservaten in Zuid Dakota werden overstroomd door de Oahe Dam; waardoor Native Amerikanen gedwongen werden om te verhuizen.

Politiekers en voorstanders van het Pick-Sloan programma en de bouw van de dammen beloofden 1 miljoen irrigatie hectaren als ‘geschikte compensatie ‘voor verloren land.

In 2016 overheerst de armoede bij de ontheemde bevolking in de Dakota’s die nog steeds compensatie zoeken voor het verlies van hun steden die verzonken liggen onder Lake Oahe en voor het verlies van hun traditionele levenswijze.

De constructie van main- stream dammen heeft ook een grote impact gehad op andere Native Amerikaanse stammen die langs de Missouri Rivier leven- in de Fort Berthold, Cheyenne River, Standing Rock, Crow Creek en Lower Brule indiaanse reservaten.

De Garrison, Oahe en Fort Randall dammen creëerden een reservoir dat 90 percent hout en 75 percent van het wildleven op de reservaten elimineerden.