Politie en Army Corps vallen Sacred Stone kamp binnen zonder toelating

2 februari 2017

De 76 wateractivisten gearresteerd op woensdag zullen nog tweede nacht in de cel moeten blijven bij gebrek aan aanklachten

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/live-police-and-army-corps-at-sacred.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

 

Sacred Stone Kamp—Op donderdag 2 februari vielen politie, federale agenten en Army Corps het Sacred Stone kamp zonder toelating binnen.

LaDonna Allard zei: “Nu overrompelen ze het Sacred Stone kamp met Frank White Bull, Ben Harrison en met de BIA politie.”

“Een invasie door de Standing Rock Council, verraden door ons eigen volk.” Zei Allard, landeigenaar waar Sacred Stone kamp oorspronkelijk gelokaliseerd was.

De agenten van BIA politie, Fish and Wildlife , Army Corps en Tribale beambten vertelden aan de aanwezigen dat het lage gedeelte van het Sacred Stone Kamp, bekend als yurt village in de overstromingsvlakte ligt.

Ondertussen namen de agenten naar hartenlust foto’s en verzamelden ze informatie voor later gebruik.

Het Army Corps hield vol dat het hele opzet gewoon diende voor een evaluatie van het overstromingsgebied.

 

De politie en agenten vielen binnen zonder toelating of huiszoekingsbevel.

Dave Archambault II, voorzitter van Standing Rock en de Tribale raad hebben afgelopen dagen al die politiemachten in de kampen gebracht – diezelfde die het vuur geopend hadden op de wateractivisten.

Dit gebeurde nadat de Stading Rock Tribale raad de $3.2 miljoen van de fondsen die geschonken werden voor de kampen “herverdeeld” had in het voordeel van de “tribe”.

Ondertussen hebben de ongeveer 700 wateractivisten dringend advocaten nodig, moeten er gerechtskosten en boetes betaald worden.

Woensdag werden er nog eens 76 wateractivisten gearresteerd terwijl zij het nieuwe kamp -“Last Child”, ter ere van de Warrior Society van Crazy Horse- aan ’t optrekken waren.

Chase Iron Eyes van Standing Rock, voormalig afgevaardigde van congres en uitgever van Last Real Indians, is onder de arrestanten.

 

Last Real Indians zei dinsdagnamiddag dat de arrestanten nog een tweede nacht in de cel moesten blijven daar het openbaar ministerie nog geen aanklachten had ingediend en ze dus niet door de rechter konden gehoord worden.

De 76 worden zonder tenlastelegging vastgehouden in Morton County en andere Noord Dakota counties, dit volgens Last Real Indians.

 

Wateractivisten noemen wat voorzitter Dave Archambault gedaan heeft een zware daad van verraad.

De voorzitter heeft gisteren in een verklaring de wateractivisten die op woensdag gearresteerd waren verloochend!!

 Gisterenavond verhuisde een groep mensen materialen naar private grond. De daden van deze groep staan los van de tribe en de oorspronkelijke bedoeling van de wateractivisten,” aldus Archambault.

Archambault blijft erbij dat de strijd moet gevoerd worden in de Amerikaanse rechtbanken.

LaDonna Allard en de Red Warrior Society herinneren eraan dat deze strijd voor het sacrale water nooit geleid werd door de tribale raad, die gemandateerd is door de VS regering, maar een beweging van het volk- het Dakota, Lakota en Nakota -volk is.

 

Allard wees er ook op dat Sitting Bull gedood werd door zijn eigen mensen.

Sitting Bull werd gedood door Indian politie in Standing Rock!