Free Palestine:’ Onbezongen held van de Noord Amerikaanse Nakba tour’

http://freepalestinemovement.org/author/infofreepalestinemovement-org/

 Bron Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/06/free-palestine-unsung-hero-of-north.html

 Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Amena en Mariam zijn de sterren van de Noord Amerikaanse Nakba tour, en we prijzen ons gelukkig om zulke welbespraakte, moedige en bijzonder charmante woordvoerders bij ons te hebben.

Maar wanneer Samir Salem aanbood om te rijden en de hele tour te filmen hadden wij er geen idee van dat hij een van onze meest waardevolle partners zou worden.

Wanneer we zeggen dat het, mede dank zij hem is dat de tour een succes werd is dat niet overdreven.

Afgezien van de 10.000 mijlen die hij gereden heeft in twee maanden ontpopte hij zich vlug als een on- site coördinator en probleemoplosser voor de tour.

Ondanks de overstroming in Texas, slaagde hij erin om de vrouwen op tijd naar hun volgende bestemming in Jackson, Mississippi te brengen.

Toen hun visa voor Canada niet tijdig klaar was bracht hij de vrouwen naar zijn familie in Chicago.

Wanneer de planning een extra dag toeliet nam hij de vrouwen mee voor een onvergetelijk bezoek aan Yellowstone Park.

 

Zij oordeel was steeds onberispelijk en waar nodig nam hij de leiding, wat heel dikwijls nodig gebleken is.

Hij adviseerde de vrouwen bij hun presentaties, was hun raadsman, en zorgde er samen met de lokale coördinators voor dat de vrouwen niets tekort kwamen.

Hij was ook bijzonder vindingrijk in het vinden van overnachtingplaatsen. Op ten minste één gelegenheid nam hij deel aan het evenement zelf.

 

Voor de tour begon wisten wij niets af van Samir. Wij vroegen ons af welke politieke achtergrond hij had en of het wel verstanding van ons was om hem al meteen zoveel verantwoordelijkheid te geven. Hij heeft zich waarschijnlijk ook vragen gesteld hebben over ons.

Wij hadden ons geen zorgen moeten maken.

Hij is van Palestijnse en Colombiaanse afkomst en zijn familie maakt deel uit van de grote Palestijnse gemeenschap in het Chicago gebied. Hij is onze gelijke en een enorme aanwinst.

 

De tour heeft nu zijn continentaal circuit afgerond en de drie reizigers zijn nu terug bij hun gastheer in Berkley. Zij hebben nog twee dagen van evenementen voor de boeg. Dan hebben ze nog een volle dag voor zichzelf voor ze naar Beiroet vertrekken. Zij missen hun families en hun families missen hen, dus ze zijn blij teug te gaan.

Zij hebben ook rust nodig. Ondanks alle inspanningen om de tour zo comfortabel mogelijk te maken is het heel vermoeiend geweest. Waarschijnlijk zullen ze, eens terug thuis en als ze de kans krijgen wel een week lang moeten bijslapen.

Meer later.

http://freepalestinemovement.org/author/infofreepalestinemovement-org/