* Conferenties over gezondheid voor Native Amerikanen? Enkel voor de rijken!

- Non-profits in Indian Country

- Land heeft veel te verbergen

- Volg het geld

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/02/healthy-conferences-for-native.html

 

Vertaald door NAIS met toelating van Brenda Norrell: www.denaisgazet.be

 

Gezondheidconferenties voor Native Amerikanen? Enkel voor de rijken.

De Non-profits hebben veel te verbergen.

Het is onbegrijpelijk waarom Native Amerikaanse diabetes en voedsel conferenties onlangs $ 500 vroegen om te kunnen deelnemen.

Ik ken niemand die dat kan betalen.

 

En hier nog een: waarom vraagt de Notah Begay Stichting $200 registratiekosten aan het volk om deel te nemen aan de ‘Healthy Kids, Healthy Futures’ conference in Nieuw Mexico?

Wij weten namelijk dat de lijst van sponsors voor deze conferentie lang is. Waarom is deelnemen dan niet gratis met al dat sponsorgeld en subsidies die naar de Notah Begay stichting vloeien?

Hopelijk gaat Notah Begay Foundation ons antwoord geven op de vraag waarom het $200 kost om door de deur te geraken van een Healthy Kids Conferentie in New Mexico

 

Natuurlijk rijven zij die werken voor een stam of de VS overheid, het grote geld binnen met hun onkostennota’s voor hotels, maaltijden, huurwagens en vliegreizen, die zij zeggen nodig te hebben voor deze dure conferenties.

De rekeningen lopen op van $1000 tot enkele duizenden dollars per persoon.

De Natives die moeten vechten om te overleven zijn zich daar vaak niet van bewust.

De ouderen en jonge moeders hebben vaak nood aan voedsel en iemand om hout te hakken en voor hen water te gaan ophalen.

 

De Clinton Foundation gebruikte ‘mensenrechten’ als dekmantel voor mijnbouw

 

Ondertussen, een van de stichtingen die geld sijpelen in Indian Country is de Clinton Foundation.

Na een bank whistleblower in Europa die dit geldspoor gevolgd had, weten we dat Bill Clinton ‘mensenrechten’ als dekmantel gebruikt heeft om een oliemagnaat te helpen in Canada.

Frank Giustra sloot uranium en andere mijndeals af op inheems land over de hele wereld.

Verder zijn er in het geheim miljoenen dollars gevloeid van Saudi Arabië naar de Clinton Foundation.

Dichter bij huis heeft het Christensen Fonds honderdduizenden dollars gedoneerd aan ‘Tradition Food Sovereingty and pesticide awareness’ conferenties. Neem een kijkje op hun website, het geld komt van de mijnbouw.

Vraag uitvoerend directeur van de non-profit die de honderdduizenden dollars ontvangen heeft of ze de grassroots inheemsen ingelicht heeft over het geld. (Yaqui vrouwen in Sonora werden wijs gemaakt dat er geen fondsen zijn voor hun werkplaatsen. Zij werden onomwonden gezegd dat ze zelf voor eten moesten zorgen en op de grond moesten slapen.)

 

Non- profit CEO salarissen

 

Zoals Censored News onlangs nog aan het licht bracht, veel non-profits betalen hun CEO’s salarissen met een gemiddelde van een en een half miljoen per jaar.

Onder hen is de CEO van World Wildlife Fund die $637.000 jaarlijks ontvangt, en de CEO bij Wildlife Conservation Society ontvangt jaarlijks $798.000, volgens de Charity Navigator.

 

UNICEF in de Verenigde St