* BELGIË, BRUSSEL : RELLEN TIJDENS BETOGING OP 6 NOVEMBER 2014

Neonazi’s herkend!

Door: Alice Holemans- De Nais Gazet

Daar gaan we weer ! Een stelletje provocateurs belazerd de boel en de mainstream media juicht.

De foto’s van het geweld en de ‘politierepressie’ zijn met ronkende titels over de wereld verspreid!

Het eigenlijke doel van de protestmars, het eerlijke verzet van vakbonden, werkers en partijen tegen het bedrijvenbeleid van de ultra rechtse regering wordt op de achtergrond gedrukt.

Laat het duidelijk zijn dat deze groep die de rellen veroorzaakt hebben niets, maar dan ook niets met de zaak te maken hebben.

Het wordt helemaal duidelijk wanneer onder de aanstokers twee notoire neonazi’s herkend werden: Eite Homan en Karl Jan Walle .

Foto’s: Anti Fascistisch Front

Bron: Anti fascistisch Front :

“Eite Homan is reeds sinds de jaren tachtig actief in de Nederlandse neonazi scéne. Zo was hij jarenlang de leider van het Aktiefront Nationale Socialisten (ANS) en was hij actief bij de Blood and Honour- afsplitsing Racial Volunteer Force (RVF).

Karl-Jan Walle richtte als jongere de “Folksfahne 18’ op, waarbij 18 staat voor de eerste en achtste letter van het Alfabet. De A en H van Adolf Hitler.

Samen met andere jongeren spuit hij op een oorlogsmomument in Klaaswaal een hakenkruis en de tekst Wir sind zurück. Na een gevangenisstraf en een proeftijd van twee jaar hiervoor duikt hij op bij het neonazistische Nationale Socialistische Aktie (NSA). Hij versiert zich met tatoeages waaronder een SS-totenkopf, een triskel en het SA-embleem (SA = Sturmabteilung, de knokploeg van Hitlers partij NSDAP).

Dat extreemrechts uit was op provocaties tijdens de vakbondsbetoging gisteren blijkt ook uit de aanwezigheid van Nation-militanten. Nation is, zoals de zogenaamde Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV), tegen acties van de vakbonden. Nation-militanten stapten gisteren toch mee op in de vakbondsbetoging. Ze werden echter opgemerkt door de vakbondsjongeren van het FGTB (het Franstalige ABVV) en het JOC (het Franstalige KAJ), en werden de vakbondsbetoging buiten gewerkt.....”

Lees het volledige artikel :