Antifascisten strijdbaar en vastberaden in Berchem! 

No Passeran!

Foto boven: Gazet Van Antwerpen: 

http://www.gva.be/cnt/dmf20170316_02784085/in-beeld-leden-blokbuster-stappen-door-straten-van-berchem

Kort verslag

Door Vrouwen tegen Fascisme/Racisme- NAIS: www.denaisgazet.be

17 maart 2017

 

Gisteren had de antifascistische betoging in Berchem bij Antwerpen plaats die georganiseerd werd door Blokbuster en de Actief Linkse Scholieren en Studenten. 

De betoging had plaats op hetzelfde ogenblik dat de NSV (Nationalistische Studenten Vereniging) met Tom Van Grieken-- oud VMO- knokker en huidige netjes- in- het -pak gestoken voorzitter van Vlaams Belang -- op kop, hun haatmars hielden in de oude stad. Dat mag en kan allemaal onder het mom van democratie en vrije meninguiting. Nooit werd het recht op ‘vrije meninguiting’ zo misbruikt als in Antwerpen onder de heerschappij van de NVA burgemeester.

 

De opkomst was hartverwarmend. Er werden aan onze zijde ongeveer 250 deelnemers geteld. Vrees voor een ‘interventie’ van extreemrechtse knokploegen was er niet daar we al geruime tijd weten dat Vlaams Belang in het Antwerpse moeite heeft met mobiliseren, vandaar dat ze gewoonlijk neo- nazi’s importeren vanuit Nederland en Duitsland om hun vuile werk op te knappen.

De aanwezigheid van politie en ‘opvallend onopvallende undercoveragenten’ was groot maar ze hebben zich netjes gedragen. (En wanneer er zo ongeveer 1 agent is per deelnemer vergroot dat toch zeker wel het veiligheidsgevoel....toch?)

De Antifascisten die aan het Berchem Station verzamelden waren zeer strijdvaardig en vastberaden.

Helemaal prachtig om te ervaren was dat, jong, oud, blank en bruin samen de strijd, die al lang geleden begonnen is maar nog niet werd uitgestreden, verder zetten.

Wat ons verder opviel was de deelname van actiegroepen en partijenleden zoals van: vakbondsmilitanten uit verschillende sectoren, mensen van Antifa Antwerpen, een groep studenten van Comac uit Leuven, Antwerpen en Br