NEDERLANDSE NEONAZI’S BIJ PEGIDA IN ANTWERPEN

Door Anti-Fascistisch Front/verzet

http://aff.skynetblogs.be/archive/2015/03/03/nederlandse-neonazi-s-bij-pegida-in-antwerpen.html

 

 

 

 

 

 

Wat is me dat toch met Nederlandse neonazi’s die voor acties naar ons land afzakken? Hebben ze in eigen land te weinig om handen?

Na de grote vakbondsbetoging op 6 november vorig jaar in Brussel brachten RésistanceS en AFF/Verzet uit dat bij de 120.000 betogers twee notoire Nederlandse neonazi’s opstapten, die met warme sympathie de rellen na afloop van de betoging volgden. Maandagavond werden anderen uit het Nederlandse extreemrechtse milieu bij de Pegida-actie in Antwerpen opgemerkt.

We menen Florens van der Kooi, actieleider van Voorpost Nederland, gezien te hebben naast nog andere Nederlanders. Zijn broer, Ben van der Kooi, was er alleszins. Hij heeft een opvallender uiterlijke, en in een intussen al verwijderd bericht op Facebook schreef Ben van der Kooi bij terugkeer in Nederland dat hij maandagavond op een best wel heftige demonstratie in Antwerpen was.

Ben van der Kooi is zelf ook “best wel heftig”. Ben van der Kooi werd ervan verdacht in 2005 een moskee in Rotterdam in brand te hebben gestoken, maar uiteindelijk werd hij ervan vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Alleszins postte hij op 11 februari dit jaar op Facebook nog, nadat een Amerikaan drie moslimstudenten dood schoot: “Maar drie? Dat schiet niet op hé. Alles beter als nul natuurlijk.” Onder andere de Borgerhoutse Voorpost’er John Wolf vond dit ‘leuk’.

Wie we maandagavond ook zagen, meer zelfs, ze liepen voorop tussen de twee Pegida-spandoeken aan de kop van de betoging die van café De Pelikaan naar het Conscienceplein trok, waren Willem van Dijk en Tom van den Hoek (respectievelijk tweede en eerste van rechts op foto 1). “Grappig om ze voor een spandoek te zien lopen waar een hakenkruis in een afvalbak wordt gegooid”, merkte men in Nederland op.

Toen Pegida in Duitsland startte gebruikte Pegida Duitsland als logo een vuilnisbak waarin achtereenvolgens een hakenkruis, een symbool dat communisten moet voorstellen, een logo van antifascisten en een beeld van Islamitische Staat (IS) wordt gekieperd. Als om aan te geven dat Pegida wars is van elke politieke vooringenomenheid. Zorgde Pegida voor de wonderbaarlijke bekering van Willem van Dijk en Tom van den Hoek?

Een hakenkruis in de vuilnisbak, dat is nieuw voor Willem van Dijk en Tom van den Hoek. Op 11 mei 2013 bezochten ze nog samen met de actiegroep ‘Autonoom Nationaal Socialistisch Nederland’ de militaire begraafplaats Ysselsteyn, in Nederlands Limburg, om er de daar begraven SS’ers te herdenken. Op foto 2 zie je Willem van Dijk als eerste, met een SS-vlag, en Tom van den Hoek als laatste, met een hakenkruis T-shirt (grotere versie).

De foto is afkomstig van het eigen verslag van ‘Autonoom Nationaal Socialistisch Nederland’, vandaar dat de hoofden van de aanwezigen weggesneden zijn. Op basis van hun antecedenten en de kleren waarin Willem van Dijk en Tom van den Hoek in die dagen bij andere acties opgemerkt werden, kwamen onze collega’s van Kafka tot de conclusie dat het wel degelijk Willem van Dijk en Tom van den Hoek waren. Beiden zijn tegenwoordig actief bij de uit Voorpost Nederland ontstane groep Identitair Verzet.

Het duo Van Dijk - Van den Hoek liet zich op 25 september 2012 opmerken toen in Nederland een standbeeld van Nelson Mandela onthuld werd. Een feestelijke gebeurtenis, die onder andere bijgewoond werd door de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Desmond Tutu. Willem van Dijk en Tom van den Hoek verstoorden de inhuldiging door vanaf een ernaast gelegen gebouw rookbommen te gooien en leuzen te roepen. Wedden dat de Pegida-betogers maandag in Antwerpen voor 100 % die anti-Mandela gevoelens delen?