* OBAMA HEEFT ARCTIC DRILLING GOEDGEKEURD OP DEZELFDE DAG DAT DE VS DELEGATIE COVER-UPS FABRICEERDE VOOR DE VERENIGDE NATIES

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/06/obama-approved-arctic-drilling-on-same.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Hoeveel netwerken hebben erop gewezen dat, op 11 mei, dezelfde dag dat de Obama overheid de boringen in de Arctic voor Shell goedkeurde- de VS delegatie voor de VN Mensenrechtenraad zat in Genève en het misbruik van Native Amerikanen en het milieu probeerden verbloemen.

 

Bij die VS delegatie was ook Keith Harper, Cherokee aanwezig.

De VS cover-ups betrof spionage, verkrachtingen in het US leger,en dakloosheid. Er werd met geen woorden gerept over COINTELPRO, steriliseren van Native Amerikaanse vrouwen, inpalmen van Native Amerikaans land voor vuile kolen en uranium ontginningen, politieke gevangenen of, de systematische martelingen en vermoorden van Native kinderen in de kostscholen van de VS regering. Er werd geen melding gemaakt van de nog steeds voortdurende diefstal van Amerikaans Indiaanse waterrechten door de US en de congresleden in het hele westen, of van senator John McCain’s diefstal van sacraal Apache land op Oak Flat voor koperontginning.

 

En natuurlijk zwegen ze in alle talen over het feit dat, terwijl ze hier cover-ups zaten te fabriceren voor de Verenigde Naties, president Obama op hetzelfde moment de boringen in de Arctic goedkeurde.

 

Vandaag is er een blokkade in de waters van Seattle om het Shell booreiland, bestemd voor boringen in de Arctic tegen te houden.

 

Inheemse groepen roepen op om Shell’s boringen in de Arctic te stoppen en om de waters, het wildleven en hun levenswijze te beschermen.

 

“ Wij zijn dankbaar en staan samen met de demonstranten in Seattle om Shell tegen te houden voor ze aan de boringen in de Arctic kunnen beginnen. Shell’s Arctic onderneming is heel roekeloos.

Dit bedrijf is niet in staat om olielekken aan te pakken in de onvoorspelbare ijs omstandigheden, en bij vorige pogingen is het bewezen dat zij niet uitgerust zijn voor de harde en veranderlijke omstandigheden van de Chukchi zee,” zei Faith Gemmill, Executive Director van ’Resisting Environmental Destruction and Indigenous Lands.

 

“ De toekomst van de levenswijze van de Inupiat ligt in de weegschaal, hoe kan dit bedrijf zulke wrede beslissingen uitvoeren? Niet alleen zijn de plannen van Shell riskant, maar ook heel schadelijk voor alle Alaska Natives die nu al de last dragen van de huidige klimaatverandering.”

“Wij staan samen op met allen die hun Inupiat voorvaderlijke levenswijze willen beschermen, en wij zullen hen blijven steunen om deze reus klein te krijgen.

wij roepen nu iedereen met een geweten op om hun stem te laten horen in oppositie van die krankzinnige onderneming