First Voices Radio: ‘ Nucleaire ontploffingen betekenen dood voor inheemse volken.”

Deze week op First Voices Radio gepresenteerd door Tiokasin Ghosthorse, Lakota

Ian Zabarte beschrijft hoe nucleaire ontploffingen levensmiddelen en gras – dat door hun veestapels gegeten worden -contamineren door straling wat resulteert in kankers en dood voor de Western Shoshone.

Photos courtesy “First Voices Radio”

Door Liz Hill, Red Lake Ojibwe, Producer, “First Voices Radio”

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/04/first-voices-radio-nuclear-detonations.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

   Tiokasin Ghosthorse, stichter, executieve producer en gastheer van “First Voices Radio” ontvangt deze week twee gasten.

   Ian Zabarte is de hoofdman van de ‘Western Bands of the Shoshone Nation.’ Hij is secretaris van de ‘Native Community Action Council,’ een inheemse organisatie die onderzoek doet naar de negatieve gevolgen voor de gezondheid bij de Shoshone’s door het testen van massavernietigingswapens binnen de grenzen die in het verdrag werden vastgelegd, testen uitgevoerd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Tiokasin en Ian bespreken het ‘Native American Forum on Nucleair issues,’ dat plaats heeft aan de universiteit van Nevada/Las Vega op 22-23 april 2017. Meer informatie over het forum en Ian’s werk kan hier bekeken worden: www.nativecommunityactioncouncil.org en hier: www.indigenousspring.org.

   De tweede gast van Tiokasin is Wakan Hopi Zephier. Wakan, een inheemse Music Award winnares is de dochter van Paula Horne Mullen en Chief Arvol Looking Horse van de