CANADESE GRENSBEWAKERS BRUTALISEERDEN FAMILIE VAN STANDING ROCK SUPPORTERS

Een familie die terugkeerde uit Standing Rock werd gebrutaliseerd door Canadese grensbewakers en worden nu aangeklaagd.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/canadian-border-guards-brutalize-native.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Canadese grensbewakers brutaliseerden een familie die naar Standing Rock afgereisd waren in solidariteit met de wateractivisten in hun strijd voor de bescherming van de Missourri Rivier en begraafplaatsen tegen de Dakota Access Pijplijn.

Toen zij terug naar huis keerden werden ze hardhandig aangepakt door de Canadese grensbewakers.

Nadat ze bewerkt werden met peperspray en geschopt werden door agressieve grensbewakers werden ze aangeklaagd.

 

“Toen de familie de Canada- VS grens overstaken werden ze tegengehouden door de Canadese grens security. De security groep was ongewoon agressieve en vijandig. Zij begonnen tegenstrijdige bevelen te brullen tegen de inzittenden van de wagen.

Bijna onmiddellijk trokken de bewakers hun peperspray en vuurden in de wagen, heel dicht bij een passagier (nauwelijks een paar centimeter van zijn gezicht!) Niet hij alleen werd geraakt, maar ook een moeder en kind werden door de spray geraakt.” Schrijft Jacquie Robertshaw Jac in Winnipeg, Manitoba

 

“Een andere passagier werd uit de wagen getrokken en geschopt door meerdere bewakers. Alle inzittenden werden uit de auto weggevoerd en vastgehouden voor meer dan twaalf uur.

Grens security deed een- overigens mislukte- poging om de moeder van haar zoon te scheiden. Het kind heeft hieraan een trauma overgehouden.”

 

Lees meer (Engels) en bekijk video’s hier: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/canadian-border-guards-brutalize-native.html