Repressie en Mediamanipulatie in Standing Rock

Door Brenda Norrell, Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/repression-and-media-manipulation-at.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Cannon Ball, Noord Dakota- Duizenden Native Amerikanen die zijn samengestroomd om de Missouri Rivier te beschermen tegen de Dakota Acces pijpleiding worden nu geconfronteerd met agressieve repressie door de staat en manipulatie in de media.

Uitzinnige beweringen door de staat van Noord Dakota en politie, en media manipulatie brengen de activisten in het kamp van Standing Rock in gevaar.

 

Native Amerikanen in het Sacred Stones kamp zeggen dat gouverneur Jack Dalrymple een noodtoestand afgekondigd heeft teneinde nog meer staatsmiddelen los te krijgen voor de “openbare veiligheid”die bedreigt zou worden door het protest”.

 

Native Americans said in a group statement.

 

Dalrymple had geklaagd over “ agitators van buitenaf” die verantwoordelijk zouden zijn voor “criminele feiten”, en heeft federale functionarissen om hulp gevraagd.

 

LaDonna Allard, directeur van het spiritkamp van de Sacred Stones zei:

“De bijeenkomst blijft 100 percent vreedzaam en ceremonieel, zoals op de eerste dag. Vuurwapens of andere wapens zijn verboden.”

“Waarom is een bijeenkomst van Indianen zo inherent bedreigend en beangstigend voor sommigen?”, vraagt Allard zich af.

 

Sheriff Kyle Kirchmeier van Morton County verkondigde de afgelopen week uitzinnige, ongefundeerde beweringen over “staafbommen” en wapengeweld op de protest site.

De ongefundeerde beweringen van Sheriff Kyle droegen ertoe bij dat mensen voor hun leven beginnen te vrezen.

 

De ACLU (American Civil Liberties Union) verklaart dat de huidige wegversperring ten zuiden van Mandan, Noord Dakota een schending is van de vrije meningsuiting.

De ACLU zei: “ Vreedzaam protest ligt aan de basis van de First Amendment en belemmeringen aan deze activiteiten, zoals het sluiten van de snelweg met de bedoeling om samenkomsten te voorkomen of daadwerkelijke gegevensuitwisseling van demonstranten, moet sceptisch onthaald worden.

De handhavers van de wet hebben de plicht erop toe te kijken dat de rechten van de demonstranten beschermd worden, en niet enkel de rechten van de bedrijven.”

De ongefundeerde beweringen bevatten ook aantijgingen van het gebruik van lasers om overvliegende vliegtuigen te treffen.

 

Desondanks zetten de Native Amerikanen hun strijd voor de Missouri Rivier verder in ceremonie.

“ Wij, de inheemse beschermers van het land en water binnen de traditionele Verdraglanden van de Oceti Sakowin (Seven Council Fires) richten een dringend verzoek aan de internationale gemeenschap om ons te helpen in deze mensenrechten crisis.

Dakota Acces probeert en ruwe oliepijpleiding onder de Missouri Rivier te door te duwen.

Dit is een ernstige bedreiging voor het drinkwater voor komende generaties van de Oceti Sakowin die hier al generaties lang geleefd hebben.” Verklaarde Native Amerikanen in de groepsverklaring.

 

Met een dringende oproep voor hulp heeft het juridische team in het Standing Rock kamp een oproep verspreid aan internationale waarnemers om naar Standing Rock te komen.

 

“Sinds een paar dagen al cirkelen er ongeïndentificeerde vliegtuigen boven het kamp en werden we omsingeld door federale en staatspolitie.

Wij geloven dat dit bedreigend is voor de aanwezige ouderen, vrouwen en kinderen op de vreedzame bijeenkomst en dat het gevaar imminent is en we zijn bang voor het mogelijke geweld door staats- en federale politie (waaronder Homeland Security) en van private veiligheidsagenten.

De gouverneur van Noord Dakota heeft de noodtoestand afgekondigd, wegen afgesloten en vrijheid van verplaatsen belemmert.

Wij zijn ongewapend.

We hebben geen GSM service of wifi.

Wij kunnen deze vreedzame bijeenkomst niet meteen wereldkundig maken.

“Wij zijn toegewijd aan de vreedzame bescherming van ons water en ons territorium

Wij hebben hier dringend nationale en internationale waarnemers nodig.

Wij hebben de Verenigde Naties nodig- rapporteurs, NGO’s (voornamelijk inheemse NGO’s en kerken, om bewust te zijn van de snel escalerende gevaren waarmee deze bijeenkomst geconfronteerd wordt, AUB kom en wees onze getuigen.”

Vanuit hun teepee’s hebben Oyate in het Red Warrior kamp van Owe Aku International Justice Project erop gewezen dat Dakota Acces Pijpleiding de VN Verklaring van de rechten van inheemse volken schendt, daarin staat klaar en duidelijk dat inheemse volken een “vrije, voorafgaande en geïnformeerde toestemming” moeten geven voor destructieve ontwikkelaars hun territoriums binnenkomen.

Een campagne van - desinvestering, boycot en sancties van hen die investeren in de Dakota Acces Pipeline, waaronder ook Enbridge van Calgary, Alberta, Marathon en Phillips 66- is gestart!