* 350 paar ‘zwarte laarzen’ marcheerden door Gent haat en nijd brullende.

 “Nederlandse fascisten riepen Nazi slogans en brachten de Hitlergroet!”

 * 1.000 kleurrijke tegenbetogers stapten voor solidariteit met de vluchtelingen en vrede!

Door A. Holemans, NAIS – www.denaisgazet.be

Foto’s Carmen Van Herbruggen, NAIS

21 februari 2016

De mars van de zwarte bende van Voorpost, Pegida en Vlaams Belang werd geleid door racisten Führer Filip Dewinter.

Telkens ik hun agressieve van haat vertrokken gelaatstrekken zie wordt ik terug in de tijd geworpen. Net dezelfde domme agressieve smoelen, diezelfde lege ogen, diezelfde gedegenereerde wezens zoals hun voorgangers van VMO, Were Di en konsoorten die indertijd hun haat tegen de “gastarbeiders” en linksen gericht hadden.

 

Hoe hartverwarmend was het dan, wanneer we op het Veerleplein in Gent toekwamen voor de tegenbetoging de diversiteit aan organisaties, partijen en groepen bemerkten.

Blokbuster- PVDA- Comac-#Tegen Racisme- Socialisme.be - PSL- LSP- PTB-Hart Boven Hard- Vrede.be, die zich allen achter de doelstellingen van Gastvrij Gent schaarden.

1.000 mensen die zich tegen racisme, haat en fascisme keren en die de vluchtelingen als ‘mensen’ willen verwelkomen.

Het was prachtig al die diverse vlaggen naast elkaar, door elkaar en met elkaar kameraadschappelijk in de (felle) wind te zien wapperen. Immers, de strijd tegen het fascisme/Racisme is niet de zaak van enkelen, het is de zaak van ons allen.

Zelf hebben wij ons, als SAF leden, tussen de mensen gemengd en informatie over het SAF (Steunpunt Antifascisme) verspreidt. Alle reacties die wij kregen waren positief. De rode SAF driehoekjes werden door Blokbuster aan de man/vrouw gebracht.

Het traject was lang, heel lang.

Even was er wat verwarring. De betoging werd noord waards buiten het stadscentrum geleid naar de kaaien. Daar staken de felle rukwinden nog een tandje bij. Even begrepen wij er niets meer van. Maar op het einde werd het duidelijk. De betoging eindigde aan de kaai waar het ponton lag waar volgende week de vluchtelingen zullen opgevangen worden.

Een mooie symbolische plaats.

Goed gedaan Gastvrij Gent, blij erbij geweest te zijn, en nu nog.....Antwerpen!