Een groep die zichzelf Rainbow Family of Light noemt wil van 1 tot 7 juli hun jaarlijkse bijeenkomst houden in de Black Hills .

Men verwacht dat 8.000 tot 20.000 leden komen kamperen in de Black Hills National Forest voor hun “peace and love” bijeenkomst om te 'bidden' voor de wereldvrede.

De groep werd opgericht in de jaren 1970 en beweert leiders noch hiërarchie te hebben.

De naam van de groep hebben ze gevonden in een nep- Amerikaans- Indiaanse profetie die voorspelde dat een groep “Rainbow Warriors” de “aarde terug groen” zal maken.

De groep zegt dat ze deze 'Native Amerikaanse' voorspelling zal doen uitkomen.

 

Die legende wordt gewoonlijk toegeschreven aan de Hopi of de Cree.

Echter, de oorsprong van deze “profetie” is helemaal niet Native Amerikaans, maar komt uit een boek met de titel ‘Warriors of the Rainbow’ dat in 1965 geschreven werd door William Willoya and Vinson Brown from Naturegraph Publishers.

Oorspronkelijk was dit een evangelisch Christelijke verhandeling die in 1962 uitgegeven werd.

Het was vooral een aanval op de cultuur van de Indianen en een poging om binnen de Native Amerikaanse gemeenschappen te evangeliseren.

Verschillende variaties van het thema doen de ronde, zeker nu het gepopulariseerd werd op internet, maar de rode draad in alle verhalen is dat er een crisis zal komen op de aarde, dat mensen van verschillende rassen samen zullen komen om de planeet te redden, en steeds wordt het, zoals vele zogenaamde voorspellingen, foutief toegeschreven aan de Native Amerikanen of de First Nations!

De woordvoerder van de Black Hills National Forest, Scott Jacobsen zei dat er 95% kans is dat ze naar de Black Hills zullen komen.

De belegerde Black Hills zijn sacraal voor het Lakotavolk!

 

James “Magaska” Swan, Lakota en lid van de Cheyenne Urban Warrior Society (U.U.W.S) begon een online petitie  started a online petition die ondertussen al 1.234 ondertekenaars heeft om de “Rainbow Warriors” weg te houden van de Black Hills van Zuid Dakota.

 

In een interview met Red Power Media, zei Sawn: “Onze ceremoniën horen bij ons! Niet bij de “Rainbow Family of Light”, onze voorvaders zijn al strijdend voor onze rechten en ons bestaan gestorven.”

“ Wij veranderen noch manipuleren onze spiritualiteit wanneer het ons uitkomt: onze ‘spirits’ spreken niet hun taal!

Wij eisen dat dit volkje hun evenement elders gaat houden.”

“Indien de Rainbow familie toch naar de Black Hills komt, dan zullen zij voor altijd de toekomstige relatie met inheemsen de grond in boren, vooral met de Lakota. Met uitzondering van die enkele “uitverkoop” Indianen”

“Zij zullen op het land van het National Park zijn (geen private eigendom).

Dat is bezet Lakota land.

Wij zullen er zijn en hen confronteren.”

Swan kondigde ook aan dat de American Indian Movement (AIM) samen zal staan met U.U.W.S, tegen de Rainbow gathering.

 

Volgens een Facebook evenement aangemaakt door Swan, zal er een meeting plaatshebben met Tribale vertegenwoordigers, op maandag 15 juni.

 

Wat die familie van de regenboog en het levende licht zoal doet:

 

Eerder dit jaar in maart, tijdens de jaarlijkse ‘woodland’ meeting in het Apalachicola National Forest, werd een lid van de ‘familie ‘gedood en werden er twee gewond in een schietpartij rond het kampvuur. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2993365/One-dead-two-injured-gun-rampage-campfire-woodland-gathering-PACIFIST-Rainbow-Family-hippie-group.html

 

In 2014, in het Uinta National Park in Utah, kwamen ongeveer 8.000 naar de Rainbow bijeenkomst. Een woordvoerder van het National Forest zei dat er 587 incidenten voorvielen, 31 arrestaties en 136 gevallen van geweld. Twee mensen stierven in hun slaap tijdens het evenement. De arrestaties betroffen drugs, dronken rijden en urineren in het openbaar. an estimated 8,000 people showed up at the Rainbow Gathering

 

De Rainbow Gathering prijst zichzelf dat ze geen leiders hebben en niet georganiseerd zijn en deze recente bijeenkomsten hebben een duister kantje, zij trekken onfrisse individuen aan die het anachronistische ‘peace-loving’ gebruiken voor drugsmisbruik, diefstal, en misdaden met geweld.

http://www.vice.com/read/the-dark-side-of-the-rainbow-gathering

 

De impact op het milieu en overtredingen zoals druggebruik, naaktheid, vechtpartijen en ernstige verkeersovertredingen zoals dronken rondrijden zijn schering en inslag tijdens deze bijeenkomsten en hebben de relaties tussen de deelnemers van de bijeenkomst en de lokale gemeenschappen verzuurd.

 

Het lijkt er op dat de Native Amerikanen en hun supporters, samen met de staat- en federale politie, die zich allen verzetten tegen de komst van de Rainbow bijeenkomst in de Sacrale Black Hills, terecht bezorgd zijn.

Teken de petitie hier: https://www.change.org/p/rainbow-warriors-rainbow-warriors-stay-away-from-the-black-hills-of-south-dakota-u-u-w-s?recruiter=1213932&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-md-share_petition-custom_msg