Een groep die zichzelf Rainbow Family of Light noemt wil van 1 tot 7 juli hun jaarlijkse bijeenkomst houden in de Black Hills .

Men verwacht dat 8.000 tot 20.000 leden komen kamperen in de Black Hills National Forest voor hun “peace and love” bijeenkomst om te 'bidden' voor de wereldvrede.

De groep werd opgericht in de jaren 1970 en beweert leiders noch hiërarchie te hebben.

De naam van de groep hebben ze gevonden in een nep- Amerikaans- Indiaanse profetie die voorspelde dat een groep “Rainbow Warriors” de “aarde terug groen” zal maken.

De groep zegt dat ze deze 'Native Amerikaanse' voorspelling zal doen uitkomen.

 

Die legende wordt gewoonlijk toegeschreven aan de Hopi of de Cree.

Echter, de oorsprong van deze “profetie” is helemaal niet Native Amerikaans, maar komt uit een boek met de titel ‘Warriors of the Rainbow’ dat in 1965 geschreven werd door William Willoya and Vinson Brown from Naturegraph Publishers.

Oorspronkelijk was dit een evangelisch Christelijke verhandeling die in 1962 uitgegeven werd.

Het was vooral een aanval op de cultuur van de Indianen en een poging om binnen de Native Amerikaanse gemeenschappen te evangeliseren.

Verschillende variaties van het thema doen de ronde, zeker nu het gepopulariseerd werd op internet, maar de rode draad in alle verhalen is dat er een crisis zal komen op de aarde, dat mensen van verschillende rassen samen zullen komen om de planeet te redden, en steeds wordt het, zoals vele zogenaamde voorspellingen, foutief toegeschreven aan de Native Amerikanen of de First Nations!

De woordvoerder van de Black Hills National Forest, Scott Jacobsen zei dat er 95% kans is dat ze naar de Black Hills zullen komen.

De belegerde Black Hills zijn sacraal voor het Lakotavolk!

 

James “Magaska” Swan, Lakota en lid van de Cheyenne Urban Warrior Society (U.U.W.S) begon een online petitie