* EZLN BEVESTIGD STEUN AAN OUDERS VAN VERMISTE MEXICAANSE STUDENTEN.

Door: Telesur: http://www.telesurtv.net/english/news/EZLN-Affirms-Support-for-Parents-of-Missing-Mexican-Students-20150101-0028.html

Bron: Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

De rebellen groep heeft ouders van vermiste studenten uitgenodigd als eregasten op de vieringen van de opstand van 1994.

Leden van het Zapatista National Liberation Army (EZLN) hebben tijdens de viering van de verjaardag van de opstand in 1994 the anniversary of the 1994 uprising , in een ontroerende ceremonie hun steun aan de ouders van de 43 vermiste studenten betuigd.

Ouders en klasgenoten van de verdwenen studenten waren uitgenodigd voor de herdenking- evenementen in Oventic, Chiapas.

Sub- commandant Moses, die veelvuldig optreedt als de woordvoerder van EZLN, omhelsde ieder lid van het comité van familieleden van de vermiste studenten.

Een groep van 43 gemaskerde Zapatistas, werd naar voor geroepen en om beurten omhelsden zij ook alle familieleden terwijl de namen van de verdwenen studenten luidop werden voorgedragen.

De dankbaarheid van de ouders voor de steun is groot. De Zapatistas steunen hen in hun eis voor de veilige terugkeer van hun kinderen.

Zapatistas have been supporting the demands of the parents

Verschillende samenkomsten werden georganiseerd in de zuidelijke staat van Chiapas, Mexico’s armste staat.

Bij deze bijeenkomsten droegen de Zapatistas borden waarop ze duidelijk bevestigen dat de ouders “niet alleen” staan in hun strijd.

Moses zei: “ De Zapatistas kunnen de slechte regeringen niet meer vertrouwen, zij zijn de knechten van het kapitaal, de rentmeesters van grote kapitalistische bedrijven. Het wereldwijde kapitalisme trekt aan de touwtjes. Daarom kunnen wij hen niet meer vertrouwen.”

Verder noemde hij de strijd van de ouders en inspiratie voor diegenen die waarheid en recht willen.

Een vertegenwoordiger van de National Indigenous Congress heeft ook het woord genomen en de steun van zijn organisatie verzekerd. Veel van de verdwenen studenten komen uit indigenous gemeenschappen in Guerrero.

De studenten zijn sinds september 2014 verdwenen, have been missing since September 2014 en de reactie van de Mexicaanse autoriteiten werden heftig bekritiseerd. De ouders en de klasgenoten van de verdwenen studenten geloven dat de regering bezig is met een rookgordijn op te trekken rond hun betrokkenheid bij de misdaad.