* Manifiesta 2015 – NAIS was erbij voor Leonard Peltier!

Door NAIS: www.denaisgazet.be

Vrijdagavond 18 september: De NAIS- ters gingen ter plaatse al eens sfeer opsnuiven. Na een paar serieuze plensbuien lag het terrein er beslist modderig bij. Al vlug liepen we enkele ‘alte Kameraden” tegen het lijf en zo werd de avond voor ons best gezellig op het verwarmde terras van het Europa hotel dat door de ‘Geneeskunde voor het volk’ was afgehuurd voor de gelegenheid.

Zaterdag 19 september

Tijdens het inrichten van onze stand vielen er nog enkele stevige buien en dan: ‘lo and behold’ brak de zon, die verder de hele dag lekker bleef schitteren, door. En zo zie je maar weer, de weergoden zijn vast en zeker Marxisten

Wat bijzonder veel indruk gemaakt heeft was het gesprek dat wij hadden met Gerardo Hernandez, een van de 5 Cubanen die op 17 dec. 2014 vrij gekomen was. Hij vertelde ons dat de 5 van Cuba blijven strijden voor de politieke gevangenen die nog steeds in de VS gevangenissen opgesloten zitten. Waar zij ook kunnen roepen zij op tot actie voor de vrijlating van Oscar Lopez, Leonard Peltier, Mumia Abu Jamal en de vele andere politieke gevangenen.

Gerardo draagt nu ook onze ‘Free Leonard Peltier’ armband.

 

In The Militant van juni 2015 lezen we:

 

“.....Oscar Lopez. We still face the battle to free him too, so that he can enjoy freedom as we do today.

We still have Mumia Abu Jamal. We still have Leonard Peltier. We still have other companeros who are political prisoners. De committees in solidarity with the Five that supported us so much must see what we can do to end these injustices too.

We want Oscar and the other companeros to know that the Five, now tha