BREAKING ACTIE: STANDING ROCK “NO DAPL” 27 SEPT.2016

Wateractivisten kwamen massaal in beweging om de pijplijn constructie tegen te houden.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/breaking-action-standing-rock-no-dapl.html

 

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Standing Rock wateractivisten kwamen vandaag met honderden samen en hielden de constructie van de Dakota Access pijplijn op verschillende sites tegen.

“De wegen waren geblokkeerd--- de arend heeft ons geleid,” zei een Lakota vrouw.

Werknemers van de pijplijn vluchtten weg toen de activisten arriveerden. Politie in gevechtskledij snelde toe met een geluidkanon, een akoestisch wapen dat tot hiertoe nog niet eerder gebruikt was.

“Wij gaan iedere dag terugkomen tot we de pijplijn kunnen sluiten,” zei een Lakota man, activist voor het water en lucht voor toekomstige generaties.

“ Iedere dag dat zij niet kunnen werken—winnen mijn verwanten,” zei hij, met een dankwoord aan het Paardenvolk om hier te zijn op Treaty land.”

 

Red Warrior Camp zei, “Vandaag trok een 60+ autokaravaan naar drie sites die bedreigd zijn door de Dakota Access pijplijn, te beginnen met het Sacred Ground Camp (waar voorouderlijke sites geschonden en privé veiligheidsdienst hun honden hebben losgelaten op ongewapende activisten.) Dan trok de karavaan naar 2 andere DAPL constructie sites. Wateractivisten, inheemsen en bondgenoten verenigde zich vandaag om de constructie van de Dakota Acceess Pipenline te stoppen. De acties werden geleid door ceremonies.”

Ondanks de beschuldigingen door de politie dat er schoten gelost zouden zijn tijdens onze ceremonies en acties, kunnen wij eensgezind zegen dat dit een vreedzame actie was van “prayers” voor ons water en onze gronden, Red Warrior Camp.

In the news:
Five arrested at road blockade which allowed protectors to get to site:
http://www.kfyrtv.com/content/news/5-arrests-made-during-Dakota-Access-Pipeline-protest-near-St-Anthony-395020111.html

Voor meer video's zie: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/breaking-action-standing-rock-no-dapl.html