DANK AAN ALLEN DIE VAN CENSORED NEWS EEN SUCCES MAAKTEN!

Standing Rock Wateractivisten, Censored News 2016

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/12/with-thanks-to-censored-news-10-million.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Vandaag begint met een terugblik het aftellen naar het nieuwe jaar en een dank u wel aan allen die in de laatste decade van Censored News een realiteit gemaakt hebben.

Wij hebben het samen gedaan, zonder advertenties, subsidies, inkomsten of salarissen!

Wij beginnen onze viering met het nieuws dat Censored News van 5 miljoen pageviews dit jaar naar 15 miljoen opgeklommen is!

Er hebben zo’n 10 miljoen mensen van over de hele wereld over de wateractivisten van Standing Rock kamp gelezen in Censored News.

En dankzij onze vertalers en co- uitgevers Alice Holemans in België, en Christine Prat in Frankrijk- vertalingen in Nederlands en Frans- heeft Censored News de boodschap van “Water is Life”, en “No Surrender” de wereld rond gedragen.

 

Dit zou nooit plaats gehad hebben zonder de directe actie van Red Warrior Camp, de krijgers die -helemaal in de geest van Crazy Horse- ten strijde trokken en het zou nooit plaats gehad hebben zonder de ceremonies van tien duizenden water activisten, Chiefs en hoofdmannen, en het zou nooit plaats gehad hebben zonder de eerste kreet van LaDonna Allard en Joye Braun, twee Lakota’s die voor het eerst het alarm sloegen.

Het zou nooit hebben plaats gehad zonder de Native jongeren, de jonge mensen die afgelopen zomer te voet naar Washington DC liepen, en de Crow Creek jonge ruiters die een symbool van hoop werden, de volgende generatie van de Horse Nation.

 

Een bijzondere dank u wel voor ons team dat in augustus en september in Standing Rock was, Govinda Dalton van Earthcycles en Michelle Cook , Diné, die de Standing Rock Spirit Resistance Radio opgezet hebben. Michelle is ook een stichtend lid van het juridisch collectief.

Dank aan Rob Wilson Photography. en alle fotografen; Atsa E'sha Hoferer, Unicorn Riot en al de ‘live streamers’ aan de frontlinies; en Tiokasin Ghosthorse, Brian M Frisina, Alvon Griffin en al de radio hosts van over de hele wereld die het werk van Standing Rock Spirit Resistance Radio gedeeld hebben!

 

Dank aan iedereen die achter de schermen gewerkt hebben om het nieuws de wereld in te sturen.

 

Dank voor uw steun aan Censored News, nu in zijn elfde jaar!

 

Allerbeste wensen voor het komende nieuwe jaar!

 

Brenda Norrell,

Censored News publisher