Actie van Antwerp For Palestine voor Gemeenteraadzitting 25 sept.2017

Door NAIS

26 sept.2017

Van 3 tot 7 september trok de stad Antwerpen naar Israël met een economische missie. PVDA had reeds vroeger de gemeenteraad hierover geïnterpelleerd. Gisteren heeft Peter Mertens een motie ingediend.

Antwerp For Palestine riep meteen op om samen te komen om het Antwerpse stadbestuur duidelijk te maken wat de Antwerpenaar denkt over hun zaakjes met Israël, een der ’s werelds grootste schenders van mensenrechten!

Ondanks dat de oproep erg kort van te voren verspreid werd kwamen er toch een 12-tal mensen opdagen om Peter Mertens te steunen.

 

Wij hebben hen zien passeren, de heren en dames die met onze centen (en onze voeten) mogen spelen.

Met hun norse smoe....n, in hun blauwe stijf gestreken pakken, hun ogen gericht op het oneindige om vooral onze eisen niet te moeten lezen.

Wat een verschil met onze stadhuisacties van heel lang geleden.

Toen kwam vriend en vijand tot bij ons om te vragen waar we nu eigenlijk allemaal mee bezig waren. Al vlug kwamen er man/vrouw tot man/vrouw discussies los in de gangen, op de trappen en voor ons stadhuis.

Wanneer we het té gort maakten kwamen enkele oom- agenten ons vriendelijk doch dwingend verzoeken om rustig te blijven. (Dit was lang voor het Antwerpse volk de gemilitariseerde politie ‘normaal’ ging vinden). Daarna gingen de discussies met de schepenen verder in café Den Engel. De Antwerpse gazetten stonden toen vol met de voor en tegen’ s van de acties! (oh, ja, die journalisten zaten mee in den Engel)

Die tijden zijn voorgoed voorbij.

 

Nog een pikant detail, Liesbeth Homans, ons aller bekende blonde wolvin van de NVA kwam naar buiten om haar 'saffie's te  roken. De hele tijd stond zij letterlijk uitdagend te poseren met een air van “kom maar, trek maar foto’s.” Dat hebben wij niet gedaan. Waarom zouden we? De agent naast haar met zijn zwaar ‘gebodybuild’ lichaam, met armen die Popey’s armen doen verbleken maakte echt wel indruk op ons. Wij zijn tenslotte niet helemaal gek.

 

NAIS is solidair met de eisen van Antwerp For Palestine

Lees ook: https://www.denaisgazet.be/activiteiten

- Zaterdag 30 september- Antwerp For Palestine zoekt mensen met een hart voor Palestina

- 13 oktober 2017- Nick Cave speel niet mee met de Apartheid!