Teepee opgetrokken als symbool voor hoop op de ‘Peace and Friendship Run’

Western Shoshone Bad Bear

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/05/western-shoshone-bad-bear-raising.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto’s door Carl Bad Bear Sampson, Western Shoshone, nabij Amargosa Valley

 

Op 5 mei werd op de ‘Western Shoshone Peace and Friedship Run,’ in Western Shoshone land -erkend in de ‘Treaty of Ruby Valley van 1863’- de teepee opgetrokken als een symbool van hoop, een bevestiging van de treaty rechten en de voorbode van een nieuwe generatie- de helers van de littekens van de VS atoombom die hier getest werd- en als verkondiger van de boodschap van vrede om de voortdurende nucleaire Holocaust te stoppen.

 

Western Shoshone runner Carl Bad Bear is deze week op de ‘run’ en deelde de foto’s met Censored News. (gepubliceerd in de NAIS Gazet met permissie van Brenda Norrell, Censored News)

 

Buck Sampson, Bad Bear’s vader zei dat dit een sterke boodschap stuurt naar de werknemers van Yucca Mountain:

“ Ons Verdrag van Ruby Valley van 1863 zei niet: kraak dit land en sla uw radioactieve afval hier op.

Zij vergiftigden het ondergrondse water en ontheiligden Native begraafplaatsen en voorwerpen die hier al lang waren voor de blanke immigranten 160 jaar geleden naar Nevada kwamen.”

“ Wij, inheemsen zijn nog steeds hier met onze cultuur en Native waarden van het land. Wij zijn nog steeds de trustees van het land.

De VS moet nu maar eens beginnen met al de Verdragen die gemaakt werden met de Natives op Schilpad Eiland te respecteren.”

Buck Sampson citeerde de Northwest Ordinance: “ Het goede vertrouwen moet naar de indianen toe steeds in acht genomen worden.”

Treaties gemaakt onder de VS dienen de opperste wet van het land te zijn. De Northwest Ordinance van 1789, artikel 3, goedgekeurd door het US congress verzekerde Natives van hun toekomstige soevereiniteit.

Copyright Censored News

Met toelating voor publicatie in de NAIS Gazet 

Klik op foto's voor vergroting