* Natives reageren: Hillary Clinton probeert stemmen te ronselen met KXL

 

Hillary kondigt oppositie tegen KXL aan, Inheemse leiders reageren!

 

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/09/natives-respond-hillary-flipflops.html

 

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Hillary Clinton gaf gisteren haar standpunt over Keystone XL weer tijdens een meeting ten stadhuize in Kiowa. Zij vertelde het publiek: “ Ik ben tegen,Ik ben tegen omdat ik denk dat het voor iedereen goed is dat we ten strijde moeten trekken tegen de klimaatsverandering.”

Clinton’s verklaring werd met veel scepticisme en voorzichtig gejuich onthaald door de grassroots Native American leiders van de Oceti Sakowin, ook bekend als de Grote Sioux Natie.

De pijpleiding heeft nog steeds geen toelating gekregen om de treatie - landen van de Oceti Sakowin tribale naties van de Grote Vlakten te doorkruisen. Het heeft nog steeds geen wettelijk toegestane routes in Zuid Dakota of Nebraska, en kreeg af te rekenen met nationale oppositie.

Nu Clinton zich in oppositie voegt bij de democratische presidentskandidaat Bernie Sanders tegen de teerzanden pijpleiding, ligt de focus nu op President Obama om de laatste slag toe te brengen en de Keystone XL pijpleiding te verwerpen.

 

Gay Kingman, Executive Director of Great Plains Tribal Chairman's Association Coalition of Large Tribes:

” Tribale leiders van de Grote Vlakten verzetten zich al zo lang tegen de Keystone Pijpleiding. Wij waren zeer teleurgesteld toen Hillary Clinton, als staatssecretaris de KXL steunde. Maar we zijn blij met haar nieuwe standpunt. Het geeft duidelijk weer dat deze pijpleiding niets dan risico inhoudt en de bewoners van dit land niets te bieden heeft.

Nu is het aan president Obama om de discussie voor eens en voor altijd te beëindigen en de KXL te verwerpen.”

 

Dallas Goldtooth, of Indigenous Environmental Network:

“Het is knap om te zien dat Hillary Clinton eindelijk de juiste keuze maakt in verband met de KXL. Haar positiewissel is een rechtstreekse verklaring aan de duurzame actie en beweging van onze frontlinie inheemse gemeenschappen langs de route van de pijpleiding.

Eens keerde ze zich tegen het volk van Oceti Sakowin, nu zingt ze een ander liedje. Dat komt door ons en onze bondgenoten. Nu is het de beurt aan president Obama om de tekenen aan de wand te zien en deze vuile teerzanden pijpleiding voor eens en voor altijd te verwerpen”

 

Oyate Wahacanka Woecun (Shield the People), Rosebud Sioux Tribe:

” Wij erkennen de belangrijkheid van Hillary Clinton’s afwijzing van en opposit