* Natives reageren: Hillary Clinton probeert stemmen te ronselen met KXL

 

Hillary kondigt oppositie tegen KXL aan, Inheemse leiders reageren!

 

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/09/natives-respond-hillary-flipflops.html

 

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Hillary Clinton gaf gisteren haar standpunt over Keystone XL weer tijdens een meeting ten stadhuize in Kiowa. Zij vertelde het publiek: “ Ik ben tegen,Ik ben tegen omdat ik denk dat het voor iedereen goed is dat we ten strijde moeten trekken tegen de klimaatsverandering.”

Clinton’s verklaring werd met veel scepticisme en voorzichtig gejuich onthaald door de grassroots Native American leiders van de Oceti Sakowin, ook bekend als de Grote Sioux Natie.

De pijpleiding heeft nog steeds geen toelating gekregen om de treatie - landen van de Oceti Sakowin tribale naties van de Grote Vlakten te doorkruisen. Het heeft nog steeds geen wettelijk toegestane routes in Zuid Dakota of Nebraska, en kreeg af te rekenen met nationale oppositie.

Nu Clinton zich in oppositie voegt bij de democratische presidentskandidaat Bernie Sanders tegen de teerzanden pijpleiding, ligt de focus nu op President Obama om de laatste slag toe te brengen en de Keystone XL pijpleiding te verwerpen.

 

Gay Kingman, Executive Director of Great Plains Tribal Chairman's Association Coalition of Large Tribes:

” Tribale leiders van de Grote Vlakten verzetten zich al zo lang tegen de Keystone Pijpleiding. Wij waren zeer teleurgesteld toen Hillary Clinton, als staatssecretaris de KXL steunde. Maar we zijn blij met haar nieuwe standpunt. Het geeft duidelijk weer dat deze pijpleiding niets dan risico inhoudt en de bewoners van dit land niets te bieden heeft.

Nu is het aan president Obama om de discussie voor eens en voor altijd te beëindigen en de KXL te verwerpen.”

 

Dallas Goldtooth, of Indigenous Environmental Network:

“Het is knap om te zien dat Hillary Clinton eindelijk de juiste keuze maakt in verband met de KXL. Haar positiewissel is een rechtstreekse verklaring aan de duurzame actie en beweging van onze frontlinie inheemse gemeenschappen langs de route van de pijpleiding.

Eens keerde ze zich tegen het volk van Oceti Sakowin, nu zingt ze een ander liedje. Dat komt door ons en onze bondgenoten. Nu is het de beurt aan president Obama om de tekenen aan de wand te zien en deze vuile teerzanden pijpleiding voor eens en voor altijd te verwerpen”

 

Oyate Wahacanka Woecun (Shield the People), Rosebud Sioux Tribe:

” Wij erkennen de belangrijkheid van Hillary Clinton’s afwijzing van en oppositie tegen de Keystone XL pijpleiding. KXL zal negatieve impact hebben op onze culturele, historische- en begraafplaatsen; het zal groot gevaar betekenen voor milieu en volksgezondheid, en het zal vooral een bedreiging vormen voor de ‘niet-onderhandelbare’ rechten van onze vrouwen en kinderen.

President Obama, tijd om in actie te schieten, verwerp Keystone XL!”

 

 

Faith Spotted Eagle, of Ihanktonwan Treaty Council spokesperson:

“ Hillary’s omgekeerd standpunt over KXL is een pluspunt voor onze inspanningen voor de klimaatverandering. Echter, gezien haar steun die zij vooraf gegeven heeft aan deze pijpleiding blijft ons gejuich als Oceti Sakowin zeer voorzichtig.

Hillary is voor ons als een zandkorrel die meegaat in iedere richting waar de sterkste wind blaast.

Zij weet hoe ze stemmen moet oogsten, maar dat is oké,wij zijn tevreden.

Mr. Obama, verwerpt de pijpleiding nu!”

 

 

Waniyetuopi Bud Lone Eagle, Sr.,  Pte Ospaye Headsman:

” De aankondiging van Hillary’s plotse ommezwaai als zou zij zich tegen Incekila Sapa ( Black Serpent) aka de Keystone XL, verzetten is alweer een slag thuisgehaald op TransCanada en andere milieu terroristische organisaties.

Echter, wij kunnen alleen maar victorie kraaien wanneer de presidentiële vergunning verworpen wordt en het project volledig geschrapt wordt.

Als die dag aanbreekt dan nodig ik persoonlijk alle bondgenoten uit bij mij thuis om de overwinning te vieren.

Bridger Zuid Dakota, een frontlinie gemeenschap in de strijd tegen KXL”

 

Byron Buffalo, Pt'e Ospaye Headsman:

” Hillary Clinton, uw standpunt in oppositie tegen Keystone XL is bemoedigend maar toch zijn we sceptisch.

De inheemse volken van Amerika staan sterk tegen de Zwarte Slang, bekend als KXL. Wij smeken u niet enkel te zeggen dat u tegen bent, maar dat u actief manieren zoekt om de milieuvernietigende corporaties te stoppen die geloven dat de voordurende verminking van onze aarde de enige weg is om vooruitgang te maken.

Deze ene aarde is al wat wij hebben, wij moeten haar met zijn allen beschermen, omdat wij, alle levende wezens echt allen verwanten zijn. Mitakuye Oyasin.”

 

Greg Grey Cloud, of Wica Agli:

” Hillary Clinton heeft nu eindelijk door dat ruwe buitenlandse teerzanden door de Keystone KXL niets is voor het Amerikaanse volk. Ik zie echter alweer een politieke tactische zet in haar gooi naar het presidentschap. Ik ga dus nog eventjes wachten om te juichen.

President Obama kom in actie en verwerp de vergunning voor KXL.”

 

 

Dustina Gill, Community Advocate, Sisseton-Wahpeton Dakota:

” Hillary Cinton’s recente standpunt tegen KXL bevestigt de bedreiging die deze pijpleiding vormt en zet het spotlicht op de inspanningen van ontelbare organisaties en burgers van Oceti Sakowin die zich helemaal gegeven hebben aan de strijd tegen de teerzanden pijpleiding. Deze inspanningen zijn cruciaal geweest om dit probleem nationaal te maken en presidentiële kandidaten achter de klimaatbeweging te krijgen. Nu ik, zoals zovele anderen wacht nu angstvallig af of de president deze pijpleiding zal verwerpen.”

 

Contacts:

Gay Kingman, Kingmanwapato@rushmore.com, 605-484-3036

Dallas Goldtooth, ienpipeline@igc.org, 708-515-6185

Paula Antoine, wopila@gwtc.net, 605-828-0740

Faith Spotted Eagle, eagletrax@hotmail.com, 605-481-0416

Waniyetuopi Bud Lone Eagle, Sr., bethcbest@gmail.com

Byron Buffalo, trbuffalo.tb@gmail.com, 605-200-2614

Greg Grey Cloud, Greycloud@WicaAgli.org, 1-855-942-2669

Dustina Gill, sitowiyan@hotmail.com