* VERMOORDE EN VERMISTE INHEEMSE VROUWEN

Vermoorde en vermiste inheemse vrouwen: de top van de ijsberg van geweld tegen inheemse vrouwen.

Door Thohakoken

Bron: Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Foto: Pink Feather Promise

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

De Canadese premier Harper beweert dat een onderzoek naar de vermoorde en vermiste inheemse vrouwen (Murdered and Missing Ingigenous Women (MMIW)) niet nodig is, daar MMIW een zaak van de politie is en hij doet de vraag naar een onderzoek af als “sociologie.”

Ik ga akkoord met hem dat MMIW de zaak van de politie is.

Maar niet om dezelfde reden.

Op Sint Valentijn (14 februari 2015) hadden er marsen en waken plaats doorheen heel Canada, om de Canadese regering ervan te overtuigen dat een gerechtelijk onderzoek naar de 1200 vermoorde en vermiste inheemse vrouwen nodig is.

 

Nabij het Six Nations -indiaans reservaat, 60 mijl te zuiden van Toronto, hebben inheemsen deelgenomen aan marsen en een flashmob in een nabijgelegen supermarkt. Zij kregen de steun van niet- inheemsen.

Een Six Nation- vrouw die een bord meedroeg zei dat de dood van haar nicht uitermate verdacht was- zij werd opgenomen voor verzorging en stierf plots zonder aanwijsbare medische reden.

“Dit is nog groter dat enkel maar de zaak van de vermoorde vrouwen,” zei ze.

 

De MMIW zaak is nog maar de top van de ijsberg van geweld tegen inheemse vrouwen. De anekdotische bewijzen van Six-Nations volk alleen al wijzen op foute behandelingen en foute diagnoses door het medische zorgsysteem en die geleid hebben tot de dood.

Jarenlang hebben families beschreven hoe hun moeders omkwamen, die zonder te weten wat er gebeurde, maar gezond waren tot ze werden opgenomen in het ziekenhuis en plots en onverwacht overleden.

Verhalen met een gelijksoortig einde, zoals deze komen veelvuldig voor in het gebied.

 

In Canada valt de gezondheidszorg onder de verantwoordelijkheid van de federale regering.

Dat wil zeggen dat ieder medisch dossier in het bezit is van ‘Health Canada,’ het federale agentschap dat zijn basis heeft in Ottawa.

De Canadese regering moet een volledig onderzoek instellen naar de medische gegevens van iedere inheemse vrouw van over het hele continent die plots gestorven is terwijl ze in de zorg werden opgenomen.

 

Er bestaat geen twijfel over dat, wanneer eens de inheemsen de verhalen vertellen over verdachte sterfgevallen in de familie en deze onderzocht worden aan de hand van hun medische dossiers, er nog een gruwelijker verhaal zal tevoorschijn komen.