Bericht van NAIS

Enkele bedenkingen

Het is weer even stil geweest op de NAIS redactie.

Het gevoel van jaren vechten met je rug tegen de muur werd steeds maar sterker. Wij stellen ons steeds meer de vraag “waarom we het allemaal nog doen.”

 

De activiteit – benefiet voor Leonard Peltier en de screening van de film ‘Crying Earth Rise Up’ - die gepland was op 7 november ll. hebben we moeten aflasten bij gebrek aan belangstelling.

Niet één van de honderden ‘activisten’ die dagelijks op Facebook zitten te roepen, te bidden en kaarskens te branden voor de vrijheid van Leonard Peltier; die alles “liken” en “delen” over de grassroots acties van Native Amerikanen, vond het evenement de moeite waard om zich te verplaatsen.

Maar héy, waarom hadden wij zo’n hoge verwachting? Wij weten immers reeds lang dat er nergens zoveel ‘gefaket’ wordt als op Fac(k)ebook.

Wij hebben dan maar ‘en petit comittee’ van de potluck en de screening genoten. Verder hebben we het weekend doorgebracht genietend van de mooie natuur in het polderland.

So near and yet so far from the madding crowd.

Ondertussen...... blijft de wereld dol draaien, met goed nieuws, slecht nieuws en nog slechter nieuws.

President Obama heeft de Keystone XL afgevoerd!

Goed nieuws en euforie bij de Native Amerikaanse activisten die hun jarenlange strijd beloond zien worden.

Zie: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/11/native-americans-respond-to-obama.html

Maar wij zijn voorzichtig met het vreugdevuur.

Wat Obama gedaan heeft was eigenlijk voorspelbaar zo enkele weken voor de klimaattop.

De VS pleegt steeds een nobele daad vlak voor de wereld bijeen komt en hen ter verantwoording roept.

Zo is het altijd geweest, zo zal het altijd blijven.

Obama’s ambtstermijn loopt in 2016 af.

Het is nog maar een kwestie van maanden en de potentiële democratische opvolgers zijn al duchtig bezig met zoete broodjes te bakken bij de volkeren die ze, eens verkozen gemakshalve vergeten!

 

Ondertussen... in eigen land,

leent de mainstream media zich voor de haatcampagne die onze beleidsvoerders voeren tegen de migratie van de vluchtelingen.

Verbazend toch hoe het publiek al de foute informatie slikt als zoete koek.

De manier waarop Europa haar vluchtelingenbeleid voert is mensonterend, mensonwaardig!

 

 

 

11 november Wapenstilstand.

Premier Charles Michel en Minister van Defensie Steven Vandeput bevinden zich aan boord het Belgische fregat Leopold I. In dezelfde adem waarmee ze ons meedelen dat onze marine wordt uitgezonden om deel te nemen aan missie Sophia, herdenken ze nog even, met een mooie bloemenkrans het kanonnenvoer van een vorige oorlog. Tijdens de demonstratie met het peperdure oorlogsspeelgoed was de bewondering van Michel en Vandeput van hun gezichten te lezen.

 

Ondertussen..... in Antwerpen,

Werd in een jeugdinstelling een 14 jarig meisje uit Syrië uitgeschakeld met een kunststofkogel door agenten van het Snelle Response Team SRT.

De ultra rechtse burgemeester van Antwerpen roemt de daad!