* Links activisme” is géén vies woord!

Door: A.Holemans- www.denaisgazet

Linkse activisten worden tegenwoordig door de goegemeente al meteen bestempelt als “extreem” en “radicaal”, en dus te mijden!

Hiermee lult men de gekleurde commentaren van het medianieuws na.

Het is de laatste tijd weer heel erg merkbaar bij burgerinitiatieven allerhande die zich inzetten voor de vrede, goede doelen e.a.

Zodra een activist zich onverbloemd voorstelt als activist tegen Fascisme/Racisme, politiegeweld, militarisering, en kapitalisme- en voor zijn mening op de straat durft te komen- ziet hij hoe de rangen zich sluiten. Ogen rollen en meteen ziet men het etiket van “extremistische communist!!” door de kamer zweven.

Dat was 40 jaar geleden zo en nu opnieuw.

Laat ons nu duidelijk wezen: ”Men kàn anti- fascist, anti- racist, anti- politiegeweld en anti- militarisering zijn los van de politieke partij waarvan men lid is.”

En heeft men niet mond niet vol over “solidariteit”- "Allemaal samen?" Weet dan dat linkse activisten solidariteit hoog in het vaandel dragen en dat dan ook onverbloemd tonen!

 

Hier nog even enkele uittreksels uit het opiniestuk i.v.m. de actie tegen het GGO- aardappelveld dat Lieven De Cauter op 6 juni 2011 schreef in De Wereld Morgen.be.

Activisme is geen geweld (en activisme verdedigen al helemaal niet)

“Activisme is meer dan alleen maar vrije meningsuiting, in de zin van spreken en schrijven, het is meer dan discours. Een actie is een handeling, een politieke daad. Zonder die daad beweegt er niets

....Een daad, door directe actie. Juist doordat het over de schreef gaat, zet activisme iets in beweging. Dat criminaliseren is slecht voor de democratie. Het gaat bij activisme om daden die niet anders kunnen dan de grenzen aftasten van wat wettelijk kan en maatschappelijk aanvaardbaar is......

......Activisme is altijd een beetje ruig en kan niet anders zijn, hoe geweldloos ook. Anders moet je gewoon babbelen en beweegt er niets........

Lees het volledige artikel van Lieven De Cauter hier: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/06/06/activisme-geen-geweld-en-activisme-verdedigen-al-helemaal-niet