* INHEEMS VERZET IN VERSNELLING ONDANKS INEENSTORTING VAN MEDIA IN INDIAN COUNTRY

Door Brenda Norrell – censored news: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/indigenous-resistance-accelerates.html

Vertaald door NAIS with permission from Brenda Norrell: www.denaisgzet.be

Terwijl de VS regering zijn web van leugens spon voor de Human Rights Council van de VN in Genève, keurde de Obama- regering de boringen in het Noordpoolgebied goed. Terwijl goed betaalde leunstoel -plagiaatplegers de nieuwsindustrie domineren, vertellen de inheemse volken aan de frontlinies hun eigen verhalen, schrijven ze hun eigen ‘laatste nieuws’.

 

Met het ineenstorten van de nieuwsmedia wordt er meer nieuws gecensureerd dan ooit tevoren.

Toen de casino- industrie de controle van het online nationale nieuws in Indian Country overgenomen had, werden reporters vervangen door leunstoel -plagiaatplegers en herschrijvers.

Nu, tegelijkertijd met de plagiaatplegers komen de afleidingen met gebakken lucht.

Zonder nieuwsreporters die daadwerkelijk aanwezig zijn en als waakhonden fungeren, rijzen de mensenschendingen tegen inheemsen de pan uit.

 

Ondertussen vechten Dineh (Navajo’s) tegen fracking, vuile kolen, uranium ontginning en vernieling van sacrale plaatsen; bevechten Native Amerikanen de pas goedgekeurde boringen in het Noordpoolgebied, en pleegt de VS schendingen tegen de mensheid aan de grenzen van de VS.

 

De Zapatista’s hebben net hun bijeenkomst gehad waar zij het kapitalisme onderzochten en verzet georganiseerd hebben.

Onder de krachtige stemmen die gehoord werden was ook de stem van Comandanta Miriam die zich uitsprak voor de vrouwenrechten.

 

Over de ‘bazen’ die hun gang gingen voor de Zapatsta’s in verzet opstonden zei ze: “ De bazen behandelden ons alsof we hun bezit waren; wij moesten in de hacienda’s al het werk doen, zonder ook maar even in overweging te willen nemen dat wij kinderen en echtgenoten hadden of ziek waren. Zij vroegen ons nooit of we ziek waren; wanneer we niet in staat waren om naar de hacienda te gaan dan stuurden ze hun bedienden met maïs naar onze keukens omdat we dan toch toritillas voor hen konden maken.”

 

Aan de grens van Arizona ten zuiden van Tucson, begon op 25 mei 2015 de jaarlijkse ‘Migrant Trail Walk’. Deze kwam juist na de leugens van de VS tegen de VN Human Rights Council in Genève, en het verhullen ven de feiten over de opgesloten migrantenkinderen, wat een schending is van het internationaal recht.

 

Verder, tijdens de ‘Universal Periodic Review’, heeft Mexico de VS uitgedaagd om zich te verantwoorden voor de moorden op zijn burgers door de VS grenspolitie.

 

De mishandelingen van migranten, waaronder inheemsen, werd aangewakkerd door de racistische media en racistische politiekers in de VS, terwijl corporaties waaronder GEO en CCA winsten maakten van de massale opsluitingen van migranten.

Het aantal doden blijft stijgen aan de grens met de VS, ook in de Tohono O’odham Nation waar onmenselijke wetten de inwoners verbieden om stervende migranten een glas water te geven.

 

De deelnemers aan de mars zeiden: “ Sinds de 1990’s, hebben meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen hun leven verloren bij het oversteken van de Mexico- VS -grens, een direct resultaat van gebrekkig US grens- en immigratie beleid dat opzettelijk migratie verdeeld heeft binnen een meer geïsoleerd en desolaat terrein. Nu de zomer eraan komt en de temperaturen in Arizona naar de drie- cijfers ( Fahrenheit ) zullen stijgen zal ook het aantal migranten die ten onder zullen gaan aan blootstelling en uitdroging dramatisch stijgen. Deelnemers van de Migrant Trail ondernemen deze jaarlijkse trek om een halt toe te roepen aan deze vermijdbare sterfgevallen.”

Een delegatie van vrouwelijke inheemse activisten laten hun stemmen horen op de ‘Shell Annual General Meeting ‘in Den Haag, zij eisen een einde aan de ‘Arctic offshore” ontwikkeling.

Mae Hank en Faith Gemmill- Fredson maakten zaterdag deel uit van de massa ‘flotilla’ actie in Seattle. Honderden mensen voerden actie tegen Shell’s Polar Pioneer boorinstallatie die aangemeerd ligt in de haven van Seattle’s terminal.

Terwijl de delegatie van de VS de UN Human Rights Council aan het bedriegen was heeft de Obama regering de boringen in de Arctic goedgekeurd.

 

Mae Hank zei: “Onze cultuur en ons bestaan zijn afhankelijk van de Groenlandse walvis, de walrus, de zeehond en de vis. Hoe kan Shell doorgaan met zo’n riskante operatie wanneer mensenlevens op spel staan? Als de boringen doorgaan maakt Shell 75% kans op een lek in het gebied Shell is niet te vertrouwen met zulke operaties.”

 

De delegatie wordt bijgestaan door ‘UK Tar Sands Network’ die ook de meeting zullen bijwonen om Shell duidelijk te maken dat zij zich voor goed moeten terugtrekken uit de teerzanden, ondanks dat ze belangrijke projecten ‘on hold’ gezet hebben.

 

“ Shell speelt riskante spelletjes met het klimaat door teerzanden -projecten in de ijskast te houden,” zei Suzanne Dhaliwal, directeur van het UK Tar Sands Network. “Shell beweert dat ze het leiderschap kunnen nemen in de klimaatverandering terwijl ze de wereldgemeenschap een tikkende klimaatbom voorhouden, met projecten zoals de Alberta Teerzanden. Wij moeten onmiddellijk overschakelen van zware vervuilingsbronnen naar een lage koolstofarme economie en geen dobbelspel spelen met het klimaat.”

 

Ondertussen hebben de Dineh (Navajo’s) in New Mexico zich bij anderen geschaard om fracking in het gebied van een van hun hoogst belangrijke historische plaatsen, tegen te houden.

“Om hun cultuur, klimaat, en gemeenschappen te beschermen is een coalitie gevormd die alles in het werk zal stellen om de nieuwe frackingvergunningen in het Greater Chaco gebied van Noordwest Nieuw Mexico tegen te houden,” verklaarden Dineh en anderen.

 

Terwijl ze de bedreigingen voor de volksgezondheid, schoon water en lucht, en de Navajo gemeenschappen aanvoeren heeft de coalitie beroep gedaan op een federale rechter, om een bevel tot staking van olie en gasontwikkelingen uit te vaardigen in het Greater Chaco gebied, in het licht van de onwettige uitreikingen van honderden illegale boorvergunningen.

“Wij moeten fracking stoppen in de Greater Chaco regio vanwege zijn impact op levende mensen, het water, lucht, wildleven, medicinale planten en offerplaatsen,” zei Sarah Jane White van ‘Dine’ Citizens Against Ruining Our Environment.’

“ Er is reeds rapport gemaakt van vervuild water door fracking activiteiten en verschillende mensen zijn verplicht om flessenwater te kopen. Ouderen werden gedwongen om olie en gasovereenkomsten te tekenen en dit is een milieurechten issue! BLM moet deze impacts ernstig gaan overwegen voor ze nog meer olie en gasovereenkomsten gaan afsluiten.”

Het Greater Chaco gebied is het thuisland van Navajo gemeenschappen die leven binnen uitgebreide olie en gasontwikkelingen die hun levenswijze bedreigen. Ook het ‘Chaco Cultural National Historical Park’ en uitgebreide Pueblo ruines liggen in het gebied, een gebied dat beschouwd wordt als het Culturele hart van het Amerikaanse Zuidwesten.

Over de laatste twee jaar heeft het Bureau of Land Management meer dan 240 fracking voorstellen goedgekeurd, voornamelijk nabij de gemeenschap van Lybrook en binnen 20 mijl van Chaco Canyon. Dit ondanks de erkenning van het agentschap dat er nooit een analyse gemaakt is van de impact die deze ontwikkeling zal hebben op de volksgezondheid en het milieu, en geen plan voorzien heeft om het water, lucht en gemeenschappen in de regio te beschermen.

“ Wanneer het Bureau of Land Management kan doorgaan met het toelaten van fracking in zo een gevoelig gebied zonder ernstige analyse van de effecten, zal het onherroepelijke schade aanrichten aan het volk dat hier leeft, de unieke culturele bronnen en het klimaat,” zei Kyle Tisdel, klimaat en energie programmadirecteur bij de ‘Western Environmental Law center’. “De fracking vergunningen die reeds zijn toegekend zijn onwettig, het toekennen

van nieuwe vergunningen zonder informatie van de effecten is gewetenloos.”

(foto:Sandra Rambler, San Carlos Apache)

De misdaden tegen de mensheid die door de VS worden gepleegd waaronder folteringen en het opsluiten van migranten kinderen, worden mogelijk gemaakt door de tweeslachtigheid van de media in de Verenigde Staten, en ook door de wel gefinancierde online nieuws media in Indian Country, die niet langer degelijke reporters ter plaatse stuurt.

John McCain, senator in Arizona kon sacraal Apache land bemachtigen voor een kopermijn. Weinig of geen nationale nieuwsreporters hebben dit ook maar vermeld toen hij hiervoor aan het lobbyen was in de defense bill.

De Apaches blijven zich verzetten op Oak Flat.

 

For permission to repost this article, brendanorrell@gmail.com