* INHEEMS VERZET IN VERSNELLING ONDANKS INEENSTORTING VAN MEDIA IN INDIAN COUNTRY

Door Brenda Norrell – censored news: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/indigenous-resistance-accelerates.html

Vertaald door NAIS with permission from Brenda Norrell: www.denaisgzet.be

Terwijl de VS regering zijn web van leugens spon voor de Human Rights Council van de VN in Genève, keurde de Obama- regering de boringen in het Noordpoolgebied goed. Terwijl goed betaalde leunstoel -plagiaatplegers de nieuwsindustrie domineren, vertellen de inheemse volken aan de frontlinies hun eigen verhalen, schrijven ze hun eigen ‘laatste nieuws’.

 

Met het ineenstorten van de nieuwsmedia wordt er meer nieuws gecensureerd dan ooit tevoren.

Toen de casino- industrie de controle van het online nationale nieuws in Indian Country overgenomen had, werden reporters vervangen door leunstoel -plagiaatplegers en herschrijvers.

Nu, tegelijkertijd met de plagiaatplegers komen de afleidingen met gebakken lucht.

Zonder nieuwsreporters die daadwerkelijk aanwezig zijn en als waakhonden fungeren, rijzen de mensenschendingen tegen inheemsen de pan uit.

 

Ondertussen vechten Dineh (Navajo’s) tegen fracking, vuile kolen, uranium ontginning en vernieling van sacrale plaatsen; bevechten Native Amerikanen de pas goedgekeurde boringen in het Noordpoolgebied, en pleegt de VS schendingen tegen de mensheid aan de grenzen van de VS.

 

De Zapatista’s hebben net hun bijeenkomst gehad waar zij het kapitalisme onderzochten en verzet georganiseerd hebben.

Onder de krachtige stemmen die gehoord werden was ook de stem van Comandanta Miriam die zich uitsprak voor de vrouwenrechten.

 

Over de ‘bazen’ die hun gang gingen voor de Zapatsta’s in verzet opstonden zei ze: “ De bazen behandelden ons alsof we hun bezit waren; wij moesten in de hacienda’s al het werk doen, zonder ook maar even in overweging te willen nemen dat wij kinderen en echtgenoten hadden of ziek waren. Zij vroegen ons nooit of we ziek waren; wanneer we niet in staat waren om naar de hacienda te gaan dan stuurden ze hun bedienden met maïs naar onze keukens omdat we dan toch toritillas voor hen konden maken.”

 

Aan de grens van Arizona ten zuiden van Tucson, begon op 25 mei 2015 de jaarlijkse ‘Migrant Trail Walk’. Deze kwam juist na de leugens van de VS tegen de VN Human Rights Council in Genève, en het verhullen ven de feiten over de opgesloten migrantenkinderen, wat een schending is van het internationaal recht.

 

Verder, tijdens de ‘Universal Periodic Review’, heeft Mexico de VS uitgedaagd om zich te verantwoorden voor de moorden op zijn burgers door de VS grenspolitie.

 

De mishandelingen van migranten, waaronder inheemsen, werd aangewakkerd door de racistische media en racistische politiekers in de VS, terwijl corporaties waaronder GEO en CCA winsten maakten van de massale opsluitingen van migranten.

Het aantal doden blijft stijgen aan de grens met de VS, ook in de Tohono O’odham Nation waar onmenselijke wetten de inwoners verbieden om stervende migranten een glas water te geven.

 

De deelnemers aan de mars zeiden: “ Sinds de 1990’s, hebben meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen hun leven verloren bij het oversteken van de Mexico- VS -grens, een direct result