Native Lives Matter: Man veroordeelt voor de moord op Lakota Gall Brightman

Lehman Brightman, Lakota, oprichter van United Native Americans, op de Longest Walk 1978 met zijn zoon Lakota Gall Brightman

De familie van Lakota Gall Brightman zegt ‘Native levens zijn belangrijk’, en zo ook het leven van hun zoon, broer en vader, Lakota Gall Brightman.

“Hij wordt herinnerd als een zacht en goedhartig mens die anderen hielp en een geliefde zoon, broer, neef, oom, vader , vriend en held was.

Er zullen geen verjaardagen meer komen, geen bijeenkomsten in de tuin, geen andere familieactiviteiten zullen nog gedeeld kunnen worden.

De lach, knuffels, begeleiding en goede raad, gevoel van veiligheid en die gelegenheden waarop je zegt “ik hou van u” zijn voor altijd weg. Onze familie is gebroken.”

 

Op 25 mei 2016 achtte de jury Mark Anthony Nelson schuldig aan moord met voorbedachte rade voor de moord, gepleegd op 3 juli 2015 op Lakota Gall Brightman.

Het vonnis zal uitgesproken worden op 29 juli 2016.

 

Mark Nelson (50) werd gearresteerd voor het doodsteken van de zoon van Lehman Brightman, stichter van United Native Americans en voor lange tijd professor aan het Contra Costa College.

Quanah Parker Brightman, broer van Lakota Brightman zei dat zijn broer in het VS leger van 2007 tot 2008 in Afghanistan als hospik gediend had.

“Het feit dat hij nu in koelen bloede is vermoord is zo pijnlijk.”

 

Hun vader Lehman Brightman heeft in de jaren ’60 en ‘70 gestreden voor Native Amerikaanse rechten , tijdens de bezetting van Alcatraz Eiland en was een der leiders van de Longest Walk 1978, een spirituele mars van San Francisco tot Washington DC, dat ertoe bijgedragen heeft dat wetten werden aangepast in de VS.

 

Brightman’s dood kwam slechts vier maanden nadat Lehman Brightman III dood gevonden werd op treinrails in Richmond.

 

Quanah Brightman zegt: “ Ik ben dit jaar tweemaal recht in het hart gestoken. Mijn vader is een held en mijn broer is een held. Het is een vreselijk jaar voor mijn familie.”

 

De familie van Lakota Gall Brightman doet een oproep voor solidariteit in hun strijd voor recht voor hun geliefd familielid.

Zij vragen dat de moordenaar Mar Anthony Nelson: Case number 5-151356-3 levenslang krijgt.

 

Please Take a Moment of Your Time to Write a Letter to the Honorable Judge Laurel S. Brady in Department 31 ASAP and to Show up to the Sentencing on Friday July 29th, 2016 at 8:30AM.

Een persconferentie zal gehouden worden na het vonnis voor het hooggerechtshof van California County van Contra County.

 

A.F. Bray Courthouse

1020 Ward Street

Martinez, CA 94553

#PreSentenceImpactStatement

 

Superior Court of California County of Contra County

A.F. Bray Courthouse/Court Annex

1020 Ward Street

Martinez, CA 94553

Case Number 5-151356-3