‘SACRED BATTLES MEET IN LOS ANGELES'-SOLIDAREIT MET STANDING ROCK’

Door Stehpanie Mushrush

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/sacred-battles-meet-in-la-solidarity.html

Vertaling NAIS: www.denaisgazet.be

 

Inheemse gemeenschap van Los Angeles en bondgenoten kwamen samen in het ‘Mainstream Media Blackout’-protest aan het Hollywood CNN gebouw;

AIM South Cal.

Foto door Jahnny Lee Visuals (met permissie). Artiesten Crystle Lightning en MC Red Cloud van ‘Lightning Cloud’ op het ‘Mainstream Media Blackout ‘protest

Mensen verzamelen rond de Spirit Lake Drum op de #NoDAPL benefiet

Sacred Battles demonstreren in LA

Door Stephanie Mushrush, Washoe/Filipina

Stephanie Mushrush, Cody Hall, Rogers-Wright en Carrie Curley kwamen bijeen na de festiviteiten van de ‘enough is enough’ rally in Hollywood.

 

 

Los Angeles, 1 september 2016- De strijd voor de bescherming van het water, sacrale sites, en treaty rechten werd dit afgelopen weekend naar het voorouderlijk Tongva en Kumeyaay land van Los Angeles en San Diego gebracht met vier afzonderlijke evenementen in de zuidelijke California streek.

De evenementen kwamen tot stand nadat leden van de LA en San Diego inheemse gemeenschappen, American Indian Movement van zuid California en bondgenoten de noodzaak inzagen om de Standing Rock Sioux Tribe in Noord Dakota te steunen.

Standing Rock en bondgenoten houden Cannon Ball, ND, bezet- volgens de laatste berichten gaande van 30 naar 3.000 activisten in een paar weken tijd- om te strijden tegen de Dakota Access pijplijn.

De DAPL bedreigt de water voorraad van de stam en inwoners, hun sacrale sites en hun treaty rechten.

 

Het weekend werd op vrijdagavond gestart met een gemeenschapsbenefiet in de ‘Self-Help Graphics and Art’, met muziek, kunst en sprekers, dat meer dan $2.300 opbracht voor steun aan het Sacred Stones kamp van Standing Rock.

Georganiseerd door de LA inheemse gemeenschap en AIM, South Cal.

De krachtige muzikale acts werden gebracht door ‘Spirit Lake Drum’, ‘ Aztlan Underground’, Maya Jupiter, Cempoalli en anderen.

Onder de gastsprekers waren, Carrie Sage Curley (San Carlos Apache- Apache Stronghold), George Funmaker (Dakota, Ho-Chunk), Shannon Rivers (Akimel O’otham), en Kalama O Ka Aina (Hawai, Mauna Kea activiste).

De aanwezigen stonden fier recht wanneer een groep Powow dansers danste op het lied van de American Indian Movement gezongen door Spirit Lake Drum.

Een grote spandoek “IDLE NO MORE” werd op het podium fier opgehouden door een man zodat alle aanwezigen het goed konden zien.

 

Het opwindingsniveau was hoog, de grote opkomst en solidariteit, en de diversiteit van tribale en geallieerde vertegenwoordigers was voor velen een verrassing.

Naast het podium en de informatie tafels maakte curley een schilderij.

Uitgenodigd door de LA inheemse gemeenschap om aanwezig te zijn vanwege haar betrokkenheid met Apache Stronghold, informeerde Curley de menigte met haar toespraak en kunst.

Zij werkte met toewijding aan een beeltenis van een jonge Apache vrouw die een Sunrise dans deed op Oak Flat. Het schilderij vertegenwoordigde de ‘Save Oak Flat beweging.’

 

“ Vanavond was er zo’n grote verscheidenheid aan leeftijden. Ik voelde me goed tussen de ouderen, de jongeren- om de kinderen rond te zien lopen,” verklaarde Curley.

“Mijn schilderij van Nizhoni bij haar Sunrise dans zegt meer over de beweging dan iets anders. Ik wou door mijn kunst het bewustzijn van de Cali gemeenschap bevorderen.”

Het evenement bracht leden van de LA inheemse gemeenschap samen, waaronder Native modeontwerpster Bethany Yellowtail, en bondgenoten waaronder Asher Underwood van Indie.Genius.Media.

“ Wij kwamen in solidariteit om duidelijk te maken dat wij opstaan tegen de Dakota Acces pijplijn. Dit evenement is krachtig en inspirerend met al die naties en mensen van overal uit Los Angeles.”

 

Het #NoDAPL weekend ging zaterdagmorgen verder met een grote rally en mars die het beruchte kruispunt van Hollywood en Highland blokkeerde.

Het ‘Enough is Enough’ evenement was georganiseerd door ‘California for Progress,’ met sprekers en performers van verschillende organisaties: het evenement diende tevens om geld in te zamelen voor steun aan de Standing Rock strijd tegen de DAPL.

 

De Amerikaanse actrice Shailene Woodley voegde zich bij de sprekers, samen met Funmaker, Curley en Cody Hall en Anthony Rogers-Wright- die allebei van uit het Standing Rock kamp waren overgevlogen om op de evenementen boodschappen te brengen over de strijd tegen de DAPL.

De menigte trok naar het Hollywood CNN gebouw, waar AIM So Cal activisten een grote spandoek ophielden met #NoDAP”, terwijl vlak voor de neus van een rij politieagenten en hun wagens Cheyenne Phoenix, fancy shawl -danser, danste op de straat op het AIM lied gezongen door Funmaker.

 

Later deelde Hall zijn visie op het verzet: ”Dit is een menselijke kwestie; hier zijn wij allemaal bij betrokken. Het is nu toevallig op ons land. Maar staan allemaal samen.” Toen Hall meedeelde dat er nu meer dan 3.500 activisten in hat kamp zijn, brak gejuich los, “in onze Lakota levenswijze is dit de ware “warrior spirit”....Indien jullie in de mogelijkheid zijn om naar ons te komen en met ons te strijden in het kamp, dan brengen jullie de geest van de krijger mee. Omdat we inheemse volken zijn, omdat wij voortkomen uit het bloed van krijgers,” Hall ging verder: “Het zal een lange strijd worden. Er zijn reeds meer dan 50 activisten die de eed gezworen hebben dat zij bij ons zullen blijven doorheen de harde winter.”

 

De solidariteitsbetuigingen gingen opnieuw verder tot in de avonduren aan het CNN gebouw op Sunset Boulevard in Hollywood .

Ouderlingen, gemeenschapsleden, Bird Singers waren samengepakt op de voetpaden en wandelpad rond het gebouw met protestborden: “Stand With Standing Rock!” Make America Native Again!” “Stop the Black Snake!” “No More Stolen Land! No More Stolen Sisters!” “ Protect Sacred Sites!”

De geur van salie werd opgesnoven door de menigte in de wazige scene van de stoffige stad.

Een groep verzamelde zich rond de sprekers in the hoek; een andere groep scandeerde “Water is Life!” onder het getoeter van voorbijrijdende auto’s.

Kalama O Ka Aina pakte de menigte met haar woorden over solidariteit in het beschermen van de aarde. “Een groot deel van de verdrukking van de First Nations is onlosmakelijk verbonden aan de extractie en destructie van de planeet....En hoe gaan we leven? Hoe gaan we eten? Hoe gaan wij voor de komende generaties zorgen?”

 

Het LA evenement eindigde met California vogelliederen, handdrukken en dankbaarheid voor de verbondenheid.

Maskawizii Ikwe, Anishinaabe riep uit: ”Ik ben de mensen die zo hard werken om de LA Native gemeenschap samen te brengen om te strijden voor onze rechten, het land en ons water zo dankbaar! Dit weekend was zo mooi om mee te maken!”</