* BARCELONA: REGEN NOCH KOUDE HOUDEN LEONARD PELTIER ACTIVISTEN THUIS..

Een Catalaans bedrijf produceert de drug voor ‘death row’

door https://directa.cat/actualitat/una-empresa-catalana-elabora-farmacs-del-corredor-de-mort

Doorgestuurd door: Andrea De Lotto: Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Het Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier (Solidariteit comité voor Leonard Peltier) heeft donderdag een protestactie gevoerd voor het Tamarang laboratorium in Barcelona.

Dit Catalaanse farmaceutisch bedrijf produceert Rocuronium bromide, een chemische verbinding dat, door een firma in de Verenigde Staten, X-Gen, zal gebruikt worden om ter dood veroordeelden te injecteren.

In de staat Virginia werden gevangenen geëxecuteerd met producten die in Catalaanse laboratoria ontwikkeld werden.

Deze informatie werd openbaar gemaakt dankzij het onderzoek project van de ONG Reprieve uit London . Hieruit kwam een petitie, a signature campaign op Change.org op gang die al vlug door 29.575 mensen ondertekend werd.

De aankondiging van de demonstratie was de aanleiding voor de Tamarang SA om een publieke verklaring te publiceren waarin ze stellen dat zij de chemische verbinding produceren en doorverkopen aan het distributiebedrijf X-Gen. De beheerders van het farmaceutisch laboratorium drukken hun bezorgdheid uit over het gebruik van deze drug, “ behalve in de gevallen die gemachtigd worden door geneeskunde autoriteiten” een aanpak waaronder “natuurlijk” inbegrepen is, in gevallen van doodstraf.

In de aankondiging kunnen we ook lezen dat, vanaf de maand mei, het farmaceutisch bedrijf zal samenwerken met de ONG Reprieve om de controle op de distributie in de Verenigde Staten te verscherpen teneinde misbruik te voorkomen.

Zakenman José Garcia Rodríguez is de president van Tamarang SA, maar het bedrijfskapitaal is voor 100% in handen van de Italiaanse hoofdfirma Società di Investimenti de Amministrazioni (SIA).

Toevallig is een der bestuursleden van het bedrijf Christina Salinas, een zakenvrouw die een rol gespeeld heeft in de Anti- abortus campagne van de Conferencia Episcopal Española.

 

De protestdemonstratie werd georganiseerd door Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier (Solidariteit comité voor Leonard peltier) en maakt deel uit van een campagne voor de vrijheid van de Indiaanse activist, die opgestart werd kort na zijn 70ste verjaardag.

Net zoals iedere eerste donderdag van de maand trokken zij nu ook naar het Amerikaanse consulaat in Barcelona.