Trage en toxische genocide van Native Amerikanen: vergiftiging van het water, vergiftiging van het volk

Copyright Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/04/us-slow-and-toxic-genocide-of-native.html

 Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Het verdraaide, gestolen en fake news blijft de nieuwsberichten domineren, en het Native Amerikaanse nieuws blijft verder gecensureerd en gemanipuleerd terwijl de Verenigde Staten hun langzame en toxische genocide uitvoeren.

 

Meer dan 800 wateractivisten werden gearresteerd in Standing Rock tijdens de protesten tegen de Dakota Access pijpleiding.

Native Amerikaanse activisten werden met traangas bespoten, beschoten met rubberen kogels, door waterkanonnen omvergeblazen in ijskoude temperaturen, gearresteerd tijdens ceremonieën en opgesloten in hondenkennels in Morton County.

Terwijl gemilitariseerde politie flagrant mensenrechten schonden en zich bezighielden met grof buitensporig geweld bleven de wateractivisten ongewapend toen hun strijd om de bescherming van Lake Oahe en de Missouri Rivier tegen de ruwe olielekken van Dakota Access pijpleiding, nu de waterbron van miljoenen bedreigt.

 

De advocaten van Standing Rock Wateractivist Red Fawn Fallis hebben gevraagd om de rechter van de zaak te halen vanwege partijdigheid.

“Het verzoek tot wraking is ook gebaseerd op vooroordelen tegen Ms.Fallis die duidelijk werden in rechter Hovland’ s beslissing om gerechtsregels binnen 24 uur te schenden, door een bevel van Magistraat Charles Miller, die overbrenging naar een doorgangshuis bevolen had in afwachting van haar proces, om te keren.

Zodoende gaf Rechter Hovland Ms Fallis de kans niet om te reageren op de motie van de overheid om het bevel van de magistraat te herroepen in schending van Local Rule 47.1 van het Noord Dako