ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 HONDERDEN WATERACTIVISTEN GEWOND TOEN DE POLITIE HEN BEWERKTE MET WATERKANON

Door Sacred Stones Camp

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/hundreds-of-water-protectors-injured-as.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Zie video’s in Censored News: http://bsnorrell.blogspot.com/2016/11/standing-rock-water-protectors-under.html

 

Cannon Ball, Noord Dakota- Honderden wateractivisten werden gewond in de Standing Rock kampplaatsen toen de politie hen op zondagavond in de ijzige koude met hun waterkannonnen overiel.

De aanval kwam toen wateractivisten een oplegger gebruikten om de verbrande legervoertuigen die de politie verleden week vastgeklonken had aan betonnen barrières om het verkeer op de snelweg 1806 te blokkeren.

De inspanningen van de wateractivisten om de weg vrij te maken en de toegankelijkheid naar het kamp te bevorderen voor de spoeddiensten werden beantwoord met traangas, en LRAD (Long Range Accoustic Device), Stinger granaten, rubberen kogels, en willekeurig gebruik van een waterkanon in een temperatuur van ongeveer -3 Celsius.

Sommige lichtkogels die afgeschoten werden door de politie startten grasbranden die overigens door de waterkanonnen genegeerd werden en door de wateractivisten gedoofd werden.

De politie schoot ook drie media Drones uit de lucht en bedreigden de journalisten met rubberen kogels.

 

Juridische waarnemers aan de frontlinies hebben bevestigd dat verschillende personen bewusteloos en bloedend lagen nadat ze in het hoofd geraakt werden door rubberen kogels.

Een oudere kreeg een hartstilstand aan de frontlinie maar medics diende CPR toe en konden hem reanimeren.

De medische staf en faciliteiten van het kamp zijn overweldigend en de lokale gemeenschap van Cannonball heeft hun school gymnasium opengesteld voor spoedhulp

Foto door Adam Alexander Johansson

De Standing Rock Sioux Tribe’s Emergency Service Department is ter plaatse gekomen om medische zorgen toe te dienen.

De Cheyenne River Sioux Tribe heeft ook zijn ziekenwagens naar het Oceti Sakowin Camp gestuurd ter ondersteuning.

Honderden worden nu behandeld voor vergiftiging met CS gas, onderkoeling en letsels als gevolg van rubberen kogels en andere ‘less lethal’ munitie.