ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 HONDERDEN WATERACTIVISTEN GEWOND TOEN DE POLITIE HEN BEWERKTE MET WATERKANON

Door Sacred Stones Camp

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/hundreds-of-water-protectors-injured-as.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Zie video’s in Censored News: http://bsnorrell.blogspot.com/2016/11/standing-rock-water-protectors-under.html

 

Cannon Ball, Noord Dakota- Honderden wateractivisten werden gewond in de Standing Rock kampplaatsen toen de politie hen op zondagavond in de ijzige koude met hun waterkannonnen overiel.

De aanval kwam toen wateractivisten een oplegger gebruikten om de verbrande legervoertuigen die de politie verleden week vastgeklonken had aan betonnen barrières om het verkeer op de snelweg 1806 te blokkeren.

De inspanningen van de wateractivisten om de weg vrij te maken en de toegankelijkheid naar het kamp te bevorderen voor de spoeddiensten werden beantwoord met traangas, en LRAD (Long Range Accoustic Device), Stinger granaten, rubberen kogels, en willekeurig gebruik van een waterkanon in een temperatuur van ongeveer -3 Celsius.

Sommige lichtkogels die afgeschoten werden door de politie startten grasbranden die overigens door de waterkanonnen genegeerd werden en door de wateractivisten gedoofd werden.

De politie schoot ook drie media Drones uit de lucht en bedreigden de journalisten met rubberen kogels.

 

Juridische waarnemers aan de frontlinies hebben bevestigd dat verschillende personen bewusteloos en bloedend lagen nadat ze in het hoofd geraakt werden door rubberen kogels.

Een oudere kreeg een hartstilstand aan de frontlinie maar medics diende CPR toe en konden hem reanimeren.

De medische staf en faciliteiten van het kamp zijn overweldigend en de lokale gemeenschap van Cannonball heeft hun school gymnasium opengesteld voor spoedhulp

Foto door Adam Alexander Johansson

De Standing Rock Sioux Tribe’s Emergency Service Department is ter plaatse gekomen om medische zorgen toe te dienen.

De Cheyenne River Sioux Tribe heeft ook zijn ziekenwagens naar het Oceti Sakowin Camp gestuurd ter ondersteuning.

Honderden worden nu behandeld voor vergiftiging met CS gas, onderkoeling en letsels als gevolg van rubberen kogels en andere ‘less lethal’ munitie.

Foto door Adam Alexander Johansson

De legervoertuigen die de brug blokkeerde werden op 27 oktober verbrand in een blokkadevuur, na de inval van de politie in het ‘1851 Treaty Camp’- een bezetting van de pijplijn corridor en terugvordering van nooit afgestaan grondgebied.

Ondanks het voor de hand liggende veiligheidsrisico, en ondanks beloften van Morton County dat zij de weg zouden vrij maken heeft de politie aangedrongen om de voertuigen nog voor wekenlang op de brug te houden.

Deze obstructie van Snelweg 1806 is levensbedreigend voor de wateractivisten en de inwoners van Standing Rock Sioux reservaat, omdat spoeddiensten vlug het kamp moeten kunnen bereiken.

De blokkade beperkt de vrije beweging van de Lokale residenten en treft de stam ook economisch.

De foto’s van de verbrande voertuigen hebben de negatieve, verdraaide en op sensatie beluste beeldvorming van het kamp gevoed.

De Standing Rock Medic en Healer Council gaf een verklaring: “de medici en de tribale helers van de Standing Rock Medic en Healer Council roepen op voor een onmiddellijk stopzetten van het gebruik van waterkannonnen op mensen die zich in open lucht- met een omgevingstemperatuur van 28°F -bevinden zonder mogelijkheden om zich op te kunnen warmen. Als medische deskundigen maken wij ons uitermate zorgen voor het risico dat levens lopen vanwege ingrijpende onderkoeling in deze omstandigheden.”