Benefietconcert voor Leonard Peltier in Göttingen, Duitsland

Door: Gesellschaft für bedrohte Völker

De Vereniging voor bedreigde volkeren (Gesellschaft für bedrohte Völker) organiseert op donderdag 12 november 2015 om 19 u een benefietavond voor de vrijheid van Leonard Peltier. De avond gaat door in het Victor Gollancz-huis voor mensenrechten in de Geiststrasse 7 in Göttingen. Andreas Kothe, Gudrun Kynass en Peter Görn zullen die avond gedichten en teksten uit Leonards boek "Mijn leven is mijn zonnendans" voorlezen, afgewisseld met muzikale intermezzo's van Christine Brelowski op de Viola da Gamba. De inkom is gratis, maar donaties zijn steeds welkom. Alle giften worden overgemaakt aan de ILPDC.

De vereniging heeft onlangs een aktiekrantje uitgegeven met achtergrondinformatie over het de zaak Peltier. Verder hebben ze een brief met gratieverzoek aan Barack Obama opgesteld. Beiden zijn beschikbaar in het Duits en Engels. Op aanvraag kan ook een Franse of een Spaanse versie verkregen worden. Alle aanvragen/bestellingen hiervoor kunnen gebeuren via Yvonne Bangert indigene@gfbv.de

 Natuurlijk kan er ook gebruik gemaakt worden van de internetversie op www.gfbv.de

Er is tevens een nieuwe uitgave van hun tijdschrift "Bedreigde volkeren - Pogrom" verschenen met als thema "Indianen in Noord-Amerika : sterk, zelfbewust en ongebroken". Ook dit kan worden besteld via Yvonne Bangert of binnenkort via de website www.gfbv.de .