* SHAKEDOWN: HOE DEPORTATIES DE IMMIGRANTEN BEROVEN VAN HUN GELD EN HUN BEZITTINGEN

Door No More Deaths : #Not1More!

Een oproep aan Brenda Norrell- Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS met toestemming van Brenda Norrell: www.denaisgazet.be

An action alert about a dangerous deportation practice: stop the shakedown of immigrants!

Ieder jaar worden honderdduizenden immigranten gedumpt aan de grens van Mexico en voor altijd verdreven zonder hun noodzakelijke bezittingen: hun geld, papieren, GSM’s, belangrijke telefoonnummers, foto’s en geluksbrengers. Vanaf de grens moeten zij maar een manier vinden om terug te keren naar hun plaats van herkomst in Mexico... zonder iets.

U kan nu direct helpen om deze vernederende toestand te doen ophouden.

act right now to help stop this travesty.

 

Het nieuwe rapport Shakedown van No More Deaths’

report How Deportation Robs Immigrants of Their Money and Belongings brengt de soms nalatige, soms roofzuchtige praktijken van de Grenspatrouilles, Immigratie en douane handhaving, en private gevangenis firma’s die de immigranten beroven van hun persoonlijke bezittingen, aan het licht.

President Obama’s executieve actie zal niets doen om deze praktijken te verbeteren, en zou ze kunnen doen toenemen.

 

Tegenwoordig brengt de grenspatrouille de migranten die ze gearresteerd hebben aan de grens naar het strafhof waar ze kunnen veroordeelt worden tot een maandenlange gevangenisstraf voor “clandestiene immigratie”.

Dan vernield de grenspatrouille hun bezittingen, waaronder ook hun buitenlandse valuta, nog voor de kans bestaat dat ze zouden kunnen vrijgelaten worden.

Dit is niet zomaar afpakken, dit is verbeurd verklaren van persoonlijke wettige bezittingen.

 

Veel immigranten die gedeporteerd worden naar Mexico hebben geen cent meer op zak, maar niet omdat ze arm zijn.

Het geld dat ze bij zich hadden toen ze gearresteerd werden, het geld dat ze verdiend hebben met werken in de gevangenis, en geld dat hen door familie opgezonden werd, wordt meermaals niet teruggegeven. In plaats daarvan worden ze op weg gestuurd met een check die enkel in de Verenigde Staten kan geïnd worden en niet in Mexico, of een prepaid kredietkaart die in Mexico niet geactiveerd kan worden. Dit is diefstal!

 

Help om een einde te maken aan de ‘Shakedown’!

Please join us in saying that the shakedown must stop. 

 

De veiligheid van de mensen die naar Mexico worden gedeporteerd wordt ernstig bedreigd. Het afnemen van hun geld en bezittingen schendt niet alleen hun recht op eigendom maar stelt hen ook aan gevaar bloot.

Zij kunnen geen busticket kopen om het gevaarlijke grensgebied te verlaten, zonder ID papieren kunnen zij het reisgeld dat hun familie hen gestuurd heeft in ontvangst nemen, en ze kunnen niemand bellen voor hulp.

 

We moeten #StopTheShakedown die zoveel mensen in gevaar brengt.

Volg deze Call To Action, a.u.b.