Dag na Franse presidentsverkiezingen antiracistisch protest in Brussel

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/?p=10588

30 maart 2017

 

Racisme en seksisme worden gebruikt door Trump en extreemrechts in Europa om de bevolking te verdelen en de aandacht af te leiden van de groeiende kloof tussen rijk en arm.

Rechtse populisten en extreemrechts wijzen naar de vluchtelingen, de moslims, de vrouwen, … Daarna volgen de werklozen, stakers, invaliden, … Die worden verantwoordelijk geacht voor de crisis. Ondertussen worden de echte verantwoordelijken – de 1% rijksten – ongemoeid gelaten terwijl ze hun winsten opstapelen en de 99% de broekriem verder moet aanhalen.

Sarkozy en Hollande-Valls toonden het aan: een asociaal besparingsbeleid dat leidt tot werkloosheid en tekorten, waarbij tegelijk een deel van het programma van het FN wordt doorgevoerd, leidt niet tot een verzwakking maar tot een versterking van het FN. Macron, Fillon, … zijn geen nuttige stem tegen het FN. Hun programma’s zullen enkel leiden tot toekomstige overwinningen van het FN indien er geen links alternatief is.

Mélenchon en zijn voorstellen voor massale publieke investeringen tegenover de tekorten, vormen het enige ernstige antwoord op het besparingsbeleid.

Op 24 april houden we een protestactie in solidariteit met de Franse jongeren en werkenden. Het is een bijdrage aan het straatprotest dat nodig zal zijn als tweede en derde ronde in de verkiezingen. Het is ook een opstap in de mobilisatie naar de betoging tegen de