Terreurverdachte vrij: "Britse veiligheidsdiensten steunden groep waarin hij actief was"

Door christophe callewaert: De WereldMorgen.be 

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/05/terreurverdachte-vrij-britse-veiligheidsdiensten-steunden-groep-waarin-hij-actief-was

Een terreurverdachte werd vrijgesproken. Hij bleek namelijk actief in dezelfde beweging die gesteund werd door de Britse veiligheidsdiensten.

 De 37-jarige Zweed Bherlin Gildo is opnieuw een vrij man. Acht maanden zat hij in een Britse cel in afwachting van zijn proces. Hij werd in oktober vorig jaar opgepakt in de transitzone van de luchthaven van Heathrow. Daar wou hij overstappen op een vliegtuig dat hem bij zijn vrouw in de Filipijnen moest brengen.

Enkele dagen later verscheen hij voor de rechter en kreeg er te horen dat hij verdacht werd van overtredingen van de terreurwet. Hij zou in 2012 een terreurkamp bezocht hebben in Syrië en de politie vond ook verdachte documenten op zijn laptop zoals Ultimate Guide to USA Army Combat en 39 Ways to Serve and Participate in Jihad.

Lees het volledige artikel: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/05/terreurverdachte-vrij-britse-veiligheidsdiensten-steunden-groep-waarin-hij-actief-was