Greenwald: Cruz, Trump, Clinton spelen in de kaart van IS

Een knappe analyse door Lode Vanoost: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/03/25/greenwald-cruz-trump-clinton-spelen-in-de-kaart-van-is

Het ongeloof, de herkenning, de angst voor kennissen, vrienden, familie vertroebelt tijdens de eerste uren en dagen onze blik. Daarom is het goed even te luisteren naar de goede raad die waarnemers van op afstand kunnen geven. Journalist Glenn Greenwald maakt enkele rake observaties over de aanslagen die stof tot nadenken geven.

In een interview op de Amerikaanse alternatieve zender Democracy Now is Glenn Greenwald zeer kritisch over de manier waarop de westerse massamedia ook nu weer na de aanslagen in Brussel hetzelfde scenario volgen als de jaren voorheen, telkens wanneer gelijkaardige terreuracties werden gepleegd.

“Iedere keer wanneer er weer een terreuraanval is gepleegd komen politici als Hillary Clinton en Ted Cruz naar voren die zeggen dat we meer moeten doen van dat wat we al gedaan hebben. Meer geld voor bewaking, inlichtingendiensten, militaire aanwezigheid, meer bombardementen, meer veiligheidsrestricties, meer repressie.”

“De werkelijkheid is dat je in een open maatschappij met een regering die voortdurend mensen bombardeert altijd mensen gaat vinden die bereid zijn om dat geweld terug te brengen en die er in gaan slagen om dat te doen. Je kan die mensen niet iedere keer stoppen.”

Lees verder: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/03/25/greenwald-cruz-trump-clinton-spelen-in-de-kaart-van-is

1 Op 25 april 2013 lieten twee Tsjetsjeense broers bommen ontploffen tijdens de jaarlijkse marathon van Boston. Er kwamen drie mensen om, 264 anderen werden gewond, een aantal met levenslange handicaps tot gevolg.

2 Bij waterboarding wordt de gevangene geïmmobiliseerd met een doek over zijn aangezicht. Daarna wordt water over de persoon gegoten. Ook al dringt er met deze methode geen water door in de longen, toch geeft dit een snel en acuut instinctief gevoel van verdrinking aan de betrokkene, dat niet kan worden weerstaan. Het is geen recent uitgevonden techniek, ze werd al gebruikt tijdens de Spaanse inquisitie.

Lode Vanoost