* VIDEO APACHES ‘PROTECT OAK FLAT’ DOOR PAPER ROCKET PRODUCTIONS.

 Protect Oak Flat: Saving Apache Sacred Grounds

Door: Paper Rocket Productions

 Bron: Censored News: http://www.bsnorrell.blogspot.be/2015/03/video-apaches-protect-oak-flat-by-paper.html

 Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

BEKIJK DE VIDEO HIER:

https://vimeo.com/120753081

 Resolution Copper Mining, een dochteronderneming van ‘British- Australian mining conglomeraat Rio Tinto’, heeft al zo’n 10-tal jaren, zonder succes, geprobeerd om eigenaar te worden van ‘Oak Flat Campground.’

 

Op 19 december 2014 dook er plots, met de hulp van de republikeinse Senator John McCain, de Southeast Arizona Land Exchange and Conservation Act of 2013’ op in de National Defense Authorization Act (NDAA) op, werd goedgekeurd door de senaat en ondertekend door president Obama.

De nieuwe wetgeving opent Oak Flat voor koperontginningen.

 

Als deel van de overeenkomst zal Resolution Copper ongeveer 7.8 vierkante mijl land, verspreid over Arizona wisselen voor ongeveer 3.8 vierkante mijl van Tonto National Forest, en dus ook Oak Flat.

 

Resolution Copper wordt verzocht om samen met de US Forest Service te werken aan een studie om de impact op het milieu te onderzoeken, maar ongeacht de uitkomst van de studie hebben ze alvast de garantie gekregen dat ze het land mogen hebben.

 

De compagnie heeft ook gekozen voor ‘cave block mining’ wat hen goedkoper uitvalt.

De nasleep hiervan zal resulteren in een krater van twee mijlen breed en tot 1.000 feet diep, waarbij de oppervlakte van het land verwoest wordt en bijna een kubieke mijl aan mijnafval genereren.

Protect Sacred Sites

Special Thanks to:

Wendsler Nosie Sr.

John Mendez

Naelyn Pike

And all our Apache and Diné Relatives

Ahé éhé