Chief Erasmus, Dene Nation, reageerde op Trump’ s beledigende ‘Pocahontas’ opmerking

Chief Erasmus—Trump is een afstammeling van immigranten en zou dankbaar moeten zijn tegenover Native Amerikanen in plaats van met de oorspronkelijke volken te spotten.

Door Dene Nation

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/dene-nation-chief-responds-to-trumps.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

14 februari 2017

YELLOWKNIFE, NW Territories—Dene National Chief Bill Erasmus reageerde op de opmerkingen die president Donald Trump verleden week maakte tijdens een vergadering met de senators doelend op senator Elizabeth Warren: “Pocahontas is nu het gezicht van uw partij.” Trump gooide de bijnaam verschillende keren in de richting van de democratische partij.

 

“De president van de VS moet voor deze flagrante en beledigende opmerking op het matje geroepen worden. Het beledigen van de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika toont aan dat hij geen respect heeft voor ons, “zei Erasmus.

 

De VS senator voor Massachusetts Warren gaf toe dat zij Indiaanse voorouders had, afstammeling van Cherokee en Delaware volken.

Erasmus zei, ”Haar bewering dat ze Indiaans bloed heeft is niet iets om belachelijk gemaakt te worden.”

Elizabeth Ann Waren was ongeveer 20 jaar lang hoogleraar rechten aan de Havard Law School. Behalve een 10tal boeken heeft ze meer dan honderd artikels geschreven. Zij werd als ‘meest invloedrijke’ rechtsgeleerde van de laatste tien jaar genoemd.

Warren is een leidende figuur in de democratische partij.

 

“De president is een afstammeling van immigranten die verwelkomd werden door Native Amerikanen. Hij mag van geluk spreken dat hij in een land leeft dat zijn voorouders aanvaard heeft en hij moet eerder respect en dankbaarheid tonen in plaats van te spotten met de inheemsen door de naam van Pocahontas negatief te gebruiken,” zei Erasmus.