BIA en Politie gestationeerd aan de ingang van ‘Sacred Stone’ kamp

Schermafbeelding door Censored News

 

Video door Digital Smoke Signals

Artikel door Brenda Norrell, Censord News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/bia-police-stationed-at-entrance-to.html

Vertaald door NAIS: www.https://www.denaisgazet.be/nieuws

19 februari 2018

 

Cannon Ball, Noord Dakota—BIA agenten en politie vatten op vrijdagmiddag 17/02 post aan de ingang van het Sacred Stone kamp.

Sacred Stone- op het land van LaDonna Allard- is het oorspronkelijke kamp dat in de lente van 2016 werd opgericht.

De BIA had deze week aangekondigd dat de Standing Rock Sioux tribale raad van hen eiste dat de agenten de uitdrijvingsnota’s zouden verspreiden in de kampen

 

LaDonna Allard kreeg deze week een nota tot uitdrijving.

Daarin staat dat de aanwezigen 10 dagen tijd krijgen om aan te tonen waarom zij niet in overtreding zouden zijn van de wet op inbraak (huisvredebreuk).

Allard herinnerde de Standing Rock Sioux tribale raad eraan dat zij toestemming gekregen had voor het kamp toen zij hun resolutie voor steun indienden op 8 juni 2016.

 

“Zij zijn fout. Misschien is de raad vergeten dat zij een resolutie hebben ingediend tot steun van het Sacred Stone,” zei Allard in een video Statement donderdagavond.

 

Verleden zomer kwamen tribale leiders van over heel het land en de wereld naar de kampen en brachten geschenken naar Dave Archambault,Voorzitter van Standing Rock. Zij schonken ook veel geld aan de Standing Rock Sioux om de kampen te ondersteunen.

 

Op 4 december begon Dave Archambault aan iedereen in de kampen te vertellen dat ze moesten ophoepelen. Dat kwam samen met een zware winterstorm waardoor velen gestrand waren.

 

Toen werd er nog geloofd dat de vergunning door het Army Corps DAPL nog zou tegenhouden van het boren onder het meer van Oahe.

 

In januari stemde de Standing Rock Sioux tribale raad een resolutie om de $ 3.2 miljoen van de fondsen voor de kampen naar de stam over te hevelen voor eigen gebruik.

 

De regering van Trump heeft er nu een prioriteit van gemaakt om de bouw van zowel de Dakota Access Pijpleiding, als de Keystone XL pijpleiding erdoor te duwen.

 

De BIA deelde uitdrijving nota’s rond. Op ‘livestream‘ zei h