PARADE VAN TRUMP’S SLECHTE NUCLEAIRE IDEEËN N°1-

HEROPLEVING VAN NUCLEAIRE STORTPLAATS VAN YUCCA MOUNTAIN

In memory Corbin Harney, Western Shoshone

 

Door Beyond Nuclear

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/trump-parade-of-bad-nuclear-ideas-no-1.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

De parade van slechte nucleaire ideeën van de verkozen President Donald J. Trump is al begonnen.

Bloomberg News rapporteerde dat “Trumps adviseurs hun oog hebben laten vallen op de heropleving van de nucleaire stortplaats in Nevada.”

 

Over de laatste 30 jaar, sinds de “Screw Nevada Bill” van 1987 aanvankelijk door congres geramd werd, hebben meer dat duizend milieu- ecologische rechtvaardigheid -en bevolkingsgroepen, die zowat iedere staat vertegenwoordigden de plannen voor het openen van een nationale high-level radioactieve stortplaats op Yucca Mountain, Nevada kunnen voorkomen. De stortplaats werd gesitueerd op Western Shoshone Indiaans land.

 

In 2009-2010 verklaarde President Obama de Yucca stortplaats als “onwerkbaar” – alhoewel wetenschappelijk ongeschikt en milieutechnisch onrechtvaardig beter was geweest- en annuleerde wijselijk het project.

US Senator Harry Reid (D-NV), die lange tijd diende als VS Senaat Democratisch Leider, heeft zijn carrière gewijd aan het blokkeren van de Yucca stortplaats.

 

Maar zowel Obama als Reid verlaten hun functie in januari.

Het soort van VS Reps. Fred Upton (R-MI) en John Shimkus (R-IL), aan het US House Energy & Commerce Committee, zijn al lang van plan om de Yucca stortplaats nieuw leven in te blazen. Dit namens de lobbyisten van de kernenergie sector.

Nu blijkt de dienst van de verkozen president Trump ontvankelijk om “Screwing Nevada” nog eens opnieuw te doen, ondanks de duidelijke aanbeveling van de Blue Ribon Commission over Amerika’s Nucleaire toekomst dat radioactieve afval niet kan gedropt worden zonder toestemming.

Lees meer: Engels: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/trump-parade-of-bad-nuclear-ideas-no-1.html