VEEL GEBLAAT, WEINIG WOL… OOK VOOR TOM VAN GRIEKEN

Door Ed Steffens

Anti-Fascistisch Front

 

31 mei 2017

Het Vlaams Belang vergelijkt in een nieuwe folder https://www.vlaamsbelang.org/…/Marktfolder-VeelGeblaatWeini…

 en brochure https://www.vlaamsbelang.org/…/Brochure-VeelGeblaatWeinigWol..

de verkiezingsbeloftes van N-VA, CD&V en Open VLD met de realisaties van de Vlaamse regeringspartijen. Het gaat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken beter af dan de verkoop van zijn eigen ideeën.
Spijts boekvoorstellingen in alle Vlaamse provincies, en interviews en artikels in alle mogelijke media, is het boek van Tom Van Grieken ‘Toekomst in eigen handen. Opstand tegen de elites’ (foto links) nog altijd niet in de boekenverkoop top-100 beland.
Officieel werd het boek woensdag 3 mei voorgesteld, maar eerder al verschenen over het boek artikels en interviews. Maar wat baten kaars en bril, als de uil niet kopen wil. De recentste cijfers over de boekenverkoop in ons land gaan tot 21 mei, dat is bijna drie weken na de officiële lancering van het boek van Tom Van Grieken. In die periode is Van Griekens boek nog altijd niet in de boekenverkoop top-100 genoteerd. Wat een verschil met ‘Graailand’ van PVDA-voorzitter Peter Mertens dat een half jaar geleden verscheen. Vanaf de eerste week op nr. 1 in de boekenverkoop, nog zes weken lang op nr. 1 en tot vijf maanden later nog steeds in de boekenverkoop top-100.
Het niet-succes van Tom Van Grieken is des te opmerkelijk omdat de artikels en interviews naar aanleiding van het boek eerder een vrijgeleide voor het boek waren. Het Laatste Nieuws vond dat in het boek “verrassende ideeën” staan, wat het Vlaams Belang nu als een verkoopargument voor het boek gebruikt. “Zet dat maar in de kop: Van Grieken heeft gelijk”, zei Tom Van Grieken in een interview in De Morgen. En het wérd de kop in De Morgen. “Zo welwillend is geen Vlaams Belanger al behandeld in dit land”, merkte Knack op. “Tenzij misschien Mar