* Uwe Heiligheid, wilt u aub president Obama vragen om Leonard Peltier vrij te laten?

 Door Yvonne Bangert,Gesellschaft für bedrohte Völker

Göttingen, 18 september 2015

 Vertaald door NAIS, ILPDOC chapter Vlaanderen, België: www.denaisgazet.be

Uwe Heiligheid wilt u proberen om president Obama te overtuigen dat hij gratie moet verlenen aan de ernstig zieke Native Amerikaanse burgerrechten activist Leonard Peltier.

Het 'Gesellschaft für bedrohte Völker' heeft een dringend verzoek gericht aan Paus Franciscus, om zijn invloed aan te wenden voor de vrijlating van Leonard Peltier tijdens zijn meeting met Obama.

“Meermaals hebt u verklaard hoe u meevoelt met de inheemse volken van Amerika en herhaaldelijk hebt u vergiffenis gevraagd voor de misdaden die tegen hen gepleegd werden.

Nu, overweeg de zaak Peltier dan eens.

De Native Amerikaanse burgerrechten -activist zit reeds 40 jaar opgesloten in een Amerikaanse gevangenis, ondanks dat hij onschuldig is.”

 

Vraag president Obama om de nu 71-jarige gevangene, die ernstig ziek geworden is in de gevangens, toe te staan om zijn levensavond in vrijheid te laten doorbrengen.

Hij wordt de Nelson Mandela van de Native Amerikanen genoemd. 40 jaren in de gevangenis zijn genoeg geweest voor deze oude man, waarvan nog steeds geen bewijzen zijn dat hij schuldig zou zijn aan de misdaad waarvoor hij veroordeeld werd!

Laat hem niet sterven in zijn cel!”

 

Leonard Peltier werd aansprakelijk gesteld voor de dood van twee FBI agenten die, in 1975 neergeschoten werden op het Lakota Pine Ridge reservaat - maar hij is onschuldig!

Door de ondertussen bewezen vervalsingen en manipulaties van de aanklager was het onmogelijk een herziening van het proces in gang te zetten of de zaak te laten heropenen.

Daarom, gratieverlening door de president is zijn enige kans op vrijheid.

Na een beroerte in 1986 is de 71- jarige is zo goed als blind aan een oog en heeft hij hartproblemen.

 

Over de jaren heen hebben we veel prominente stemmen gehoord die campagne voerden voor Leonard Peltier, waaronder wijlen Simon Wiesenthal 'Director of the Documentation Centre of the Association of Jewish Victims of the Nazi regime'.

Neslon Mandela, ontelbare VS congresleden, het Canadese, Belgische, Nederlandse en het Europese parlement en leden van de German Bundestag. Nog los van de Internationale campagnes van Amnesty International.

Contact: Yvonne Bangert, Indigenous Peoples Department

Phone: +49 (0)551 – 499 0614; Mail: indigene@gfbv.de

 

Nota van NAIS

Andrea de Lotto van ILPDOC Spanje heeft soortgelijke actie gevoerd met briefschrijfacties naar de paus.