SHERIFF VAN MORTON COUNTY STUURT VALSE VERKLARINGEN OVER DE VREEDZAME WATERACTIVISTEN DE WERELD IN.

Door Brenda Norrell,(copyright) Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/morton-co-sheriffs-office-making-false.html

Vertaling door NAIS (copyright): www.denaisgazet.be

Cannon Ball, Noord Dakota- Native Amerikanen die hun begraafplaatsen wilden beschermen tegen bulldozers werden aangevallen door gevaarlijke honden, met pepper spray bewerkt en geslagen door de privé security van DAPL. Dit gebeurde op zaterdag 3 september 2016 rond ongeveer 15 uur.

Vanuit het sheriff kantoor van Morton County worden momenteel valse verklaringen publiek gemaakt.

De sheriff van Morton Co heeft valse beweringen gemaakt als zouden de activisten gewelddadig waren.

Echter, de foto’s en video’s van die gebeurtenis onthullen de waarheid.

Vreedzame activisten werden aangevallen door de private security van de pijplijn.

De leugenachtige verklaringen van de Morton Co sherrif aan de media in het Bismarck gebied kunnen gebruikt worden om nu krachtdadiger op te treden tegen de vreedzame Native Amerikaanse beschermers van het water.

 

De Native Amerikaanse wateractivisten werden aangevallen en zes onder hen werden gebeten door gevaarlijke gevechtshonden, zoals gedocumenteerd in videos. ( www.bsnorrell.blogspot.com)

“Vandaag, terwijl wij de 153ste verjaardag van het Whitestone Hill bloedbad tegen de Ihanktonwan Dakota herdachten aan de oevers van de Cannon Ball rivier, werd er tot actie opgeroepen om blok te vormen tegen bulldozers die zich een weg ploegden door een gebied dat erkend is als begraafplaats en culturele site,” zeiden Native Amerkanen die kampeerden langs de Missouri rivier in het Red Warrior kamp.

 

“om ongeveer 15 uur, kon het blok van wateractivisten de Dakota Acces pijplijn stoppen door geweldloze directe actie en massabijeenkomst.”

 

“ In dat proces gebruikte de private security- in het geheim in dienst genomen door Dakota Access, LLC, een dochteronderneming van Energy Transfer Partners- hun gevechtshonden, pepper spray en fysieke aanvallen tegen de wateractivisten.

Volgens de recente update zijn 6 wateractivisten gebeten door de honden, meer dan twaalf pepper sprayed en ontelbare werden geslagen, waaronder ook vrouwen.”

 

Deze laatste daad kwam juist een dag nadat de Standing Rock Sioux Tribe aanvullende bevindingen die hun zaak versterken had ingediend bij het federale gerechtshof.

“ Tribale historicus Tim Mentz was uitgenodigd om het land van een eigenaar wiens land zich in de pijplijn corridor bevindt, te onderzoeken.

In zijn verklaring aan het hof staat dat er op zijn minst 27 begraafplaatsen, 16 stenen ringen, 19 beeltenissen en andere kenmerken in of tegen de pijplijn corridor bevinden.

Mentz verklaarde eveneens dat er kenmerken zijn die onbetwistbaar in aanmerking komen om opgenomen te worden onder de ‘National Historic Preservation Act.’”

 

De oproep tot actie werd gemaakt door Lakota Vietnam veteraan die toevallig de destructie van het sacrale gebied, zag gebeuren.

“ Wij voelden de noodzaak om deze belangrijke sacrale en culturele sites te beschermen, omdat zowel Dakota Acces LLC of de VS federale regering geen bescherming bieden.”

 

“Red Warrior kamp was tijdens het gebeuren geweldloos en ongewapend. Wij willen geweldloos en ongewapend blijven.

Wij vragen onze supporters om hetzelfde te doen.”

 

Aanvullend vragen zij dat supporters de aandacht blijven vestigen op het feit dat Energy Transfer Partners zich gerechtvaardigd voelen om zulk geweld te gebruiken tegen ongewapende en geweldloze wateractivisten en de staats officieren die gezworen hebben het volk te beschermen dit zomaar toelaten.

Ongeveer 5.000 mensen bevinden zich nu in het kamp om de Missouri rivier , begraafplaatsen en sacrale plaatsen tegen de pijplijn constructie te beschermen.

 

Het publiek wordt gevraagd om te bellen naar het Sheriffkantoor van Morton County om te eisen dat het ‘t verspreiden van leugens over de Native Amerikaanse wateractivisten staakt. Deze leugens zijn duidelijk bedoeld om de toestand te laten escaleren zodat zij ‘gerechtvaardigd’ zijn de zware middelen in te zetten.

 

</