OCETI SAKOWIN- STA STERK EN LAAT HET WEERKLINKEN IN DE WERELD! - 7 DECEMBER 2016

Josue Rivas foto

Door Oceti Sakowin Camp

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/12/oceti-sakowin-stand-strong-and-resonate.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Standing Rock Reservaat, Oceti Sakowin Camp, Noord Dakota

Onze eerste en grootste zorg draait rond veiligheid.

Wij vragen allen die het kamp kunnen en willen verlaten terug naar huis te gaan.

Wij denken hier voornamelijk aan ouderen, families met kleine kinderen, mensen met een gezondheidsprobleem, en/of met huisdieren die niet zijn gewend zijn aan het klimaat.

 

Maar aan diegenen die kunnen blijven- en voorbereid zijn op Arctische omstandigheden- AUB blijf! Wij hebben hier mensen nodig!

Het Lakota, Nakota, Dakota volk van de Grote Sioux Natie heeft in deze omstandigheden al duizenden jaren overleefd.

Indien onze medestanders samenwerken met de aloude wijsheid en de manier van deze gronden, dan komt het goed.

Deze beweging is zoals nog nooit voorheen gezien- het is krachtig zowel als vreedzaam- de bewustwording die we hier hebben opgewekt blijft in de wereld weerklinken.

 

Ten tweede vragen we het met het oog op de voorraden.

Het aanleggen van hout en andere levensmiddelen is nu nog moeilijker.

Voor diegenen die naar hier willen komen, wees voorbereid op Arctische omstandigheden, wij kunnen hier niet genoeg de nadruk op leggen.

Wees bereid om dagelijks een belangrijke bijdrage te leveren aan het overleven en veiligheid van het kamp, wees overvloedig in de geest en wees bereid om te delen.

Breng hout, en een plan om te werken. Wat we nodig hebben zijn koks, medici, bouwers/herstellers, mensen die toegewijd zijn aan het overleven van de gemeenschap, en voor de komende stormen: weerbestendige vervoermiddelen, 4x4 trucks en trailers en sneeuwvoertuigen.

 

Oceti Sakowin blijft vastbesloten om het land te beschermen. Wij hebben die verplichting gekregen in het Verdrag van 1851- in het bijzonder werd ons gevraagd de rivier ten allen tijde te verdedigen.

Dit is de manier van het Standing Rock volk, het Lakota volk, het Hunkpapa volk.

Alle zeven stammen van de Grote Sioux Natie zijn opnieuw in een historische vergadering bijeengekomen- eens als voormalige vijanden, nu samen sterk als broeders en zusters

 

Voor meer informatie:  www.ocetisakowincamp.org

______________________________________________________________

NAIS steunt de rechtvaardige strijd van de wateractivisten.

Zolang mensen niet uit de geschiedenis willen leren zal het zich blijven herhalen.

Indien het kamp zou opgebroken worden zou de strijd totaal verloren zijn en zoals Kahentinetha zegt in Mohawk Nation News:"In de jaren 1970 werd het vuur van Wounded Knee gedoofd toen de corporate chiefs het AIM (American Indian Movement)- vertelden om in te pakken en naar huis te gaan.

Het heeft zowat 45 jaar geduurd om deze dynamiek opnieuw in gang te krijgen. Gaan we nu nog eens 50 jaar wachten om het opnieuw te proberen?

Binnen 50 jaar zal er geen leefbaar land meer zijn om te beplanten en ons volk te voeden.” Lees: http://www.denaisgazet.be/nieuws/chairman-dave-archambault-ii-zegt-inpakken-mohawk-nation-news-en-vele-anderen-zeggen-blijven